Egészség

Nézz más szemmel a világra! (x)

Az irodában napi 8 órában nézzük a monitort, hazafele a villamoson az okostelefonunkat nyomkodjuk, otthon pedig a tévé előtt lazítunk. Észre sem vesszük, hogy életünk nagy részében egyenesen a szemünket érő káros sugárzásba bámulunk. Mit tudunk tenni? Hunyjunk szemet a dolog felett, mondván, ilyen az élet a XXI. században?


Tabletről nézzük a recepteket a vasárnapi ebédhez, és eBook-ról olvasunk mesét a gyereknek lefekvésnél. A technológiai újítások behálózzák életünket, és noha a fejlett technikának köszönhetően a monitorok szemkárosító hatása önmagában nem jelentős, de a tartósabb és hosszabb távú használatuk már komoly következményekkel járhat. Gondoljunk csak bele, eddigi életünk során hány órát töltöttünk különböző monitorok előtt? Ugye rémisztő ez a szám? Tegyük őket tiltólistára, esetleg örökre száműzzük az életünkből?

Létezik jobb megoldás is a szemfáradtság és a szem fokozott igénybevételéből adódó szemszárazság leküzdésére. A titok csupán három betűben rejlik: a DHA nem más, mint egy olyan többszörösen telítetlen omega-3 zsírsav, amely megfelelő mennyiségben (250 mg/nap) alkalmazva hozzájárul a normál látás megőrzéséhez. Az omega-3 zsírsavak szemünk sejtjeinek alkotóelemei, a retina fotoreceptorainak összetevői, így a látás minőségében is szerepet játszhatnak. Mivel szervezetünk nem tud előállítani DHA-zsírsavakat, így kénytelenek vagyunk táplálkozással biztosítani a megfelelő szintet. Omega-3 zsírsavban gazdag ételek például az olyan olajos húsú halak, mint a makréla vagy a lazac, az avokádó, valamint egyes diófélék és olajos magok.

Mit tegyünk, ha az étrend nem biztosítja a napi megfelelő DHA-mennyiséget? Léteznek olyan étrend-kiegészítő termékek, amelyek magas omega-3 zsírsavtartalmuknak köszönhetően segítik megőrizni szemünk egészségét. Ilyen a Béres Szemerő+DHA Komplex tabletta is, amely egyedi, komplex összetételével és magas hatóanyag-mennyiségével hozzájárul a szem normál látásának megőrzéséhez, és csökkenti a mindennapi fénysugárzások okozta károkat.


A Béres Szemerő +DHA KOMPLEX lágyzselatin kapszula időskori szembetegség (makuladegeneráció), valamint az erős fénysugárzás oxidatív szemkárosító hatása esetén a különleges táplálkozási igény kielégítésére szolgáló, speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top