Egészség

Ne félj a változástól! (X)

Negyvenévesen még nem gondolsz rá, pedig már érezheted a változás jeleit. Egy picit rendetlenné vált a menstruációd, de nem tulajdonítasz neki nagyobb jelentőséget. Talán hamarabb elfáradsz, de találsz rá számos magyarázatot. Pedig már elkezdődött. Negyvenöt évesen már tudod, ez a változókor kezdete. Hirtelen fölszaladt néhány kiló, és éppen ott gömbölyödtél ki, ahol nem szeretnéd.


A szex sem olyan szenvedélyes, mint volt. Nézd a jó oldalát! Nem csupán nyűg a klimax, vannak nők, akik örülnek annak, hogy megszabadulnak a havi vérzés kellemetlenségeitől, és a fogamzásgátlásra sem kell már gondolniuk. A testi-lelki tünetek többsége, a hőhullámok, a hangulatingadozás, a fáradékonyság, az alvászavar, a bőr megereszkedése kezelhető probléma.

De hogy éppen a gyengéd közeledésre mondj nemet, mert fájdalmassá vált a szex, az sokkoló élmény. Lehet segítség erre a problémára is: azt kell pótolni, ami hiányzik. Tudod, hogy a klimax alatt a női szervezet ösztrogéntermelése csökken. A fokozatosan kialakuló ösztrogénhiány a hüvelyfal elvékonyodását és szárazságát okozhatja. Ennek következtében a szex fájdalmassá válhat, hüvelyviszketés és fertőzések léphetnek fel. A hormonális változás szerepet játszhat olyan tünetek kialakulásában is, mint a vizelettartási nehézség és a visszatérő húgyhólyaggyulladás. 1

A női nemi hormonok csoportjába tartozó ösztriolt tartalmazó Ovestin krém enyhíti ezeket a klimax utáni hüvelyi panaszokat, segítve ezzel a normál pH, a női intim területek egyik legfontosabb védelmi rendszerének helyreállítását. Emellett hozzájárul az intim területek érzékeny hámrétegének normalizálódásához, ezáltal fokozza a fertőzésekkel szembeni ellenállását.2

Így a szex is újra örömteli lehet. Ne félj a változásoktól!

 

Hivatkozások:
1. Practice Bulletin Management of Menopausal Symptoms; The American College of Obstetricians and Gynecologists Vol. 123, No. 1, January 2014.
2. Ovestin krém alkalmazási előírat. 2016.10.27

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top