Egészség
Szponzorált tartalom

Így gyógyulj ki hamar a náthából!

Tüsszögsz, szipogsz, nem múlik a nátha? Így inthetsz hamarabb búcsút a megfázásnak!

Ha náthásak vagyunk, nem rohanunk egyből orvoshoz, azonban ha nem kezeljük, akár hetekig megkeserítheti az életünket, rosszabb esetekben pedig szövődményei is lehetnek.

Töltsd meg a kádat!

Irány a kád, és vegyél egy forró fürdőt! Ha nincs lázad, de a nátha megkeseríti a mindennapjaidat, akkor a meleg fürdő sokat segíthet. A páradús levegő segít újranedvesíteni a kiszáradt nyálkahártyát, és ha még néhány csepp vírusölő eukaliptusz– vagy gyulladásgátló hatású levendulaolajat is teszel az ülőfürdőbe, az orrjárataid hamarabb kitisztulhatnak. Fontos azonban, hogy láz esetén kerüld a forró fürdőt!

Tisztítsd az orrod tengeri sós vizes oldattal!

A tengeri sós víz régóta ismert és hatásos módszer nátha ellen. Akár vírus, akár baktérium okozza a tüsszögést és a náthát, a tengeri sós oldat segíthet: amellett, hogy kíméletesen tisztítja az orrjáratokat, eltávolítja az orrváladékot, nem szárítja a nyálkahártyát és csökkenti a duzzanatot. A legjobb, ha olyan orrspray-t választasz, amely tartalmaz tengeri sót, így a víz-só kikeverésének arányával sem kell bajlódnod, és biztos lehetsz benne, hogy az orrspray kialakításának köszönhetően a folyadék biztosan eljut az orrüregedbe. Egy jó orrspray azonban nemcsak a váladéktól segít megszabadulni, hanem az orrnyálkahártya regenerálásában is részt vesz.

Hívd segítségül a kasvirágot!

A kamilla- és csipkebogyóteán túl is van élet! Ha megfáztál, számos gyógynövény, közülük is talán a legismertebb, a kasvirág, vagyis az echinacea lehet a segítségedre: az immunerősítő kasvirág a vírusok okozta nátha egyik hatásos ellenszere. A gyógynövény két fajtája, a bíbor és a halvány kasvirággyökér a Magyar Gyógyszerkönyvben is elismert gyógyszeralapanyagként szerepel. A kasvirágkivonatot tartalmazó készítmények fokozzák szervezeted ellenálló képességét, erősítik az immunrendszeredet, így gyorsabban felépülhetsz a náthából.

Ez is érdekelhet Megnézem
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top