Egészség

Náthás az egész család? Így gyógyítsd meg szeretteidet!

Köhögés, orrfújás, tüsszögés – ezek a közös családi programok? Ezt tedd, hogy hamarabb meggyógyuljatok!

A gyerek náthásan jött haza az oviból, a párod is megfázott, és téged is ledöntött a nátha a lábadról? Íme, néhány praktika, hogy újra egészségesek legyetek!

Főzz húslevest!

Régi és hatásos tipp megfázás ellen a húsleves. Nagyi klasszikus húslevese tele van vitaminnal, segít a folyadékpótlásban, és nem utolsósorban finom. A készítésnél azonban ügyelj arra, hogy a fűszerezés során a természetességre törekedj, vagyis olyan fűszerkeveréket válassz, ami sómentes, és inkább te adj hozzá himalájasót vagy tengeri sót. Ne spórolj a zöldségekkel: béta-karotinban, tápanyagban gazdag sárgarépa, vasban, foszforban bővelkedő fehérrépa, vírusölő karalábé, erősítő zeller, antioxidáns hatású petrezselyemzöld, és C-vitamint tartalmazó paprika is kerüljön a levesbe!

Készíts hagymahéjfőzetet!

Aláírjuk, nem a legínycsiklandóbb a hagymahéjfőzet, de extra hatékony megoldás megfázás ellen. Próbáld ki nagyanyáink bevált praktikáját, és az eredményt nemsokára érzékelheted a családodban: moss meg alaposan néhány szem hagymát, majd a lehántolt héját dobd a forrásban lévő vízbe. Főzd meg, szűrd le, és a fogyaszthatóság kedvéért mézzel ízesítsd a főzetet, majd kortyolgassátok el!

Hívd segítségül a gyógynövényeket!

Ha megfáztatok, nem kell egyből gyógyszerekkel tömnöd a családodat, helyette ismerd meg a gyógynövények erejét! Az izzasztó és nyugtató hatású citromfű, a fertőtlenítő borsmenta, az immunerősítő csipkebogyó, a nátha ellenszereként ismert kasvirág, a hurutoldó kakukkfű, valamint az indiánok által életfának nevezett, légúti fertőzések ellen hatásos tuja sokat segíthetek a megfázás időszakának lerövidítésében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top