nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
A munkahelyi nassolás áll az elhízás fő okai között

A munkahelyi nassolás áll az elhízás fő okai között

Egy 8 órás, kimerítő munkanap során könnyű elcsábulni valami édes, cukros finomságra, mint amilyen egy muffin vagy egy csoki. Az ártatlannak tűnő jutalomfalatok azonban az elhízás első számú okai között állnak!
NLCafé
f Ajánlom

Ha te még tartod is magad az irodában, egy kollégád tuti akad, aki beállít egy sütis tállal, megkínál a tábla csokijából, vagy gyakori kávészünetekkel csábít pluszkalóriákra. Hibáztatni ugyanakkor senkit nem lehet: egy hosszú, a monitor előtt üléssel, netán stresszeléssel töltött nap alatt minden okunk megvan rá, hogy a cukorban keressünk élményt és menedéket. 

A munkahelyi nassolás áll az elhízás fő okai között

 A megsokszorozódó munkahelyi nasik azonban nem maradnak következmények nélkül: az Egyesült Királyságban végzett felmérések azt mutatják, hogy a modern életünkben a munkahelyünk az első számú hely, ahol a cukorfogyasztásunk történik. Ez pedig járványszerű elhízáshoz, sőt kimutathatóan rossz dentálhigiéniás állapotokhoz vezet. Az elmúlt két évben Angliában a felnőtt lakosság 63%-a minősült elhízottnak, a 18 éven felüliek közül pedig 64 ezren szorultak kórházi beavatkozásra fogszuvasodás miatt.

 A szakemberek azt javasolják, próbáljuk az irodai snackeket tudatosan egészségesebb falatokra cserélni, sőt egyesek szerint az is segítene, ha a kollégák több törődéssel, mosollyal, esetleg öleléssel töltenék fel egymást a munkanapok során. 

Popsugar

Megosztás Facebookon