nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Mobiltelefon nélkül él egy város

Mobiltelefon nélkül él egy város

Vannak, akik direkt emiatt költöznek oda.
NLCafé
f Ajánlom

Az amerikai Nyugat-Virginiában található Green Bankből teljesen ki vannak tiltva a vezeték nélküli elektronikus hálózatok, így városkában többek között nincs wifi, de hálózat hiányában a mobiltelefonokat sem tudják használni. A tilalomra azért van szükség, hogy semmi ne zavarja a közelben található National Radio Astronomy Observatory, a világ legnagyobb kormányozható rádióteleszkópjának működését.

Forrás: BBC
Forrás: BBC

A vezeték nélküli hálózatoktól mentes városban jelenleg 147 ember él. Az egyik lakos, Diane Schou korábban krónikus fejfájástól, izomfájdalmaktól, izomrángásoktól szenvedett, hullott a haja, kiütései voltak, és bár állandóan fáradt volt, nem tudott rendesen aludni. Mindezt annak tudta be, hogy a lakóhelyük közelében egy mobilszolgáltató adótornya állt. Az asszony 2007-ben költözött Green Bankbe a férjével, és saját bevallása szerint nyomban javulni kezdett az állapota. “Az élet itt sem tökéletes, hiszen nincs bolt, nincs étterem, de még kórház sincs a közelben. Viszont legalább egészséges vagyok és tudok tevékenykedni, nem az ágyban fekszem naphosszat a fejfájásom miatt” – mondta Schou egy tévériportban.

Az asszonyon kívül még 36 olyan ember lakja a városkát, aki direkt azért kötözött oda, mert meg van győződve arról, hogy elektromágneses túlérzékenységben szenved.

Bár a lakosok gyakran érzik, hogy hátrányos megkülönböztetésben részesülnek az életmódjuk miatt, a legtöbben nem tervezik, hogy máshová költöznek. “Az, hogy itt lakom, lehetővé teszi, hogy normálisabban éljek” – fogalmazott Diane.

Megosztás Facebookon