Egészség

Mit jelent a száraz bőr, és mit lehet ellene tenni? (X)

A bőr az egyik legfontosabb szervünk, védelmet nyújt a környezettel szemben, kinézetünk legfontosabb eleme, és lehetővé teszi a tapintással való érzékelést is.

Nedvességhiány többféle módon jelentkezhet a bőr esetében; kezdve a tipikus érdességtől, hámlástól és repedezéstől a pirosodásig, gyulladásig, folyamatos feszülésérzetig és viszketésig. Azonban mindez a szárazság mértékének és helyének a függvénye.

A kezek könnyebben kiszáradnak a sok kézmosás következtében

 Milyen megoldások léteznek száraz bőrre?

A test száraz bőrének tisztítása
A száraz vagy nagyon száraz bőr tisztításakor fontos, hogy a tisztító termék hatékony és mégis elég gyengéd legyen ahhoz, hogy a bőr lipidjei ne károsodjanak. Jó esetben a termék tartalmaz természetes hidratáló anyagokat vagy a száraz bőr enyhítésére szolgáló omega-6 zsírsavakat.

Csökkentse a meleg vízben eltöltött időt azzal, hogy a hosszadalmas fürdés helyett a gyors zuhanyzást választja

A száraz arcbőr tisztítása
Az arc gyengéd tisztítása különösen fontos, mert a nem megfelelő termékek használata fokozhatja a bőrszárazságot, ami a halvány és mélyebb ráncok korai kialakulását eredményezheti. Az Eucerin® DermatoCLEAN Kímélő arctisztító tej hatékony, de gyengéd tisztító összetevőket tartalmaz, melyek megvédik bőrét a kiszáradástól. Az Eucerin® DermatoCLEAN Arctisztító tonik gyengéden távolítja el a bőrre rakódott szennyeződéseket, és alkalmazható reggel, valamint este is a mindennapi bőrápolás további lépéseinek megalapozására.

Kerülje azokat a bőrápolási termékeket, amelyek irritáló hatású alkoholt, parabént, színezéket vagy illatanyagot tartalmaznak!


Optimális esetben a hidratálókrémeknek a következő aktív hatóanyagokat kell tartalmazniuk:

  • Urea és tejsav, melyek pótolják a hiányzó természetes hidratálófaktorokat, amelyek segítenek a nedvességet a bőr felsőbb rétegeiben tartani. A nagyon száraz bőr általában olyan termékeket igényel, melyek magasabb koncentrációban tartalmaznak ureát és egyéb hidratáló összetevőket. Az Eucerin® Urea termékcsalád 5% és 10%-os ureatartalmú krémeket és ápolókat kínál, köztük kifejezetten az arcra, a kézre, a lábra, valamint a testre kifejlesztett termékekkel.
  • A ceramid-3 segít a lipidréteg helyreállításában és így csökkenti a nedvességvesztést. Ismerje meg az Eucerin® UreaRepair PLUS termékcsaládot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top