Egészség
Szponzorált tartalom

Miért alakulnak ki a nagy influenzajárványok? (X)

Az influenzát vírusfertőzés okozza. A betegséget leginkább egészséges immunrendszerrel lehet legyőzni. Az influenzavírus-törzseket A, B és C jelöléssel különböztetik meg. A vírus felszínén két antigén helyezkedik el, melyeket H és N betűkkel jelölnek. A H antigén 16, az N antigén 9 formája ismert. Az antigének kicsit változnak évről évre, de nem túl gyorsan, így az évek során, a telente átélt influenzákkal szervezetünk megtanul védekezni ellenük. Szerzett immunitásunk megakadályozza a sokszori fertőződést, természetesen akkor, ha immunrendszerünk jó állapotban van! Néha azonban az antigének gyorsan átalakulnak, ilyenkor a szervezet ismeretlen kórokozóval áll szemben, és kialakulnak a nagy járványok. A nagy járványok kialakulásáért elsősorban az influenzavírus A törzse felelős.

Hogyan gyógyulunk meg az influenzafertőzésből?

Az influenzavírus jelenléte a szervezetből immunválaszt vált ki, a saját védekező rendszere gyógyítja meg a beteget. A szervezet elkezd ellenanyag-termelő és -faló fehérvérsejteket mozgósítani, melyek elpusztítják a vírust. Az influenza konvencionális terápiája a kellemetlen tünetek (láz, nátha, izomfájdalom stb.) csillapításából áll.

Az influenza vagy a szájon, vagy az orron keresztül fertőz, és 2-3 napig is elidőzik az orrüregben és a torokban. A rendszeres kézmosás, főleg evés előtt, ezért is nagyon fontos.

A legelső tünet megjelenésekor kezdjünk el Oscillococcinumot szedni.  Az Oscillococcinum több évtizede kutatásokkal bizonyítottan hatásos homeopátiás gyógyszer az influenzaszerű tünetekre. Az első borzongás, izomfájdalom megjelenésekor szopogassuk el egy tubus tartalmát, és folytassuk előírás szerint. Influenzás időszakban heti 1 tubus Oscillococcinum javasolt. Gyermekek, csecsemők és várandós kismamák is szedhetik, akiknek nagy gondot okozhat a megfelelő terápia kiválasztása.

Az influenzát ne hordjuk ki lábon, egyrészt, mert fertőző betegség, másrészt, mert ilyenkor lesznek elhúzódó szövődményei.  Feküdjünk, pihenjünk, fogyasszunk sok folyadékot, együnk könnyű ételeket és a közepes lázat ne csillapítsuk, mert ez a legjobb vírusölő. 


Szeretne többet megtudni az immunrendszer működéséről, az immunrendszer természetes támogatásának módszereiről? Töltse le az ingyenes e-könyvet!

*Tudtad? Oscillococcinum helyes kiejtése: Oszcillokokszinum

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát,
gyógyszerészét!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top