Egészség

Mi okozhat bőrszárazságot? (X)

A száraz bőr kiváltó okai lehetnek exogén (külső) és endogén (belső) tényezők egyaránt. Egy embert több ilyen tényező is érinthet, a bőrszárazság komolysága pedig annál fokozottabb, minél több együttesen ható tényező van jelen. A tényezők bőrszárazságra tett hatásának megértése segít a száraz bőr megelőzésében, illetve kezelésében.

A bőr szárazsága nagyon gyakori probléma, a páciensek több mint 40%-a emiatt keresi fel a bőrgyógyászt. Attól függően, hogy milyen súlyos a szárazság, a bőr megfeszülhet, és érdessé válhat, és/vagy hajlamossá válhat a viszketésre, pikkelyesedésre, hámlásra és kipirosodásra. Szélsőséges esetekben a bőr kórosan száraz lesz (ezt xerosisnak nevezzük).

Van néhány, a száraz arcbőr kialakulásáért felelős külső és belső tényező, melyek mindegyike ugyanahhoz a dehidratációs folyamathoz járul hozzá

A szárazság legfőbb oka a nedvességhiány és a bőr védelmi (barrier) funkciójának károsodása. Ezt a következők idézhetik elő:
– A zsírok hiánya: ezek a lipidek kulcsfontosságúak a bőr védelmi funkciójának megbízható működéséhez, emellett a nedvességvesztést is meggátolják.
– Csökken az urea és a természetes hidratáló faktorok (angol rövidítéssel: NMF) szintje; ezek az anyagok kötik meg a nedvességet a bőrben.

Minden Eucerin UreaRepair PLUS termék formulájában az összetevők egyedi kombinációja található:

– A ceramid más lipidekkel együtt védőburkot képez, mely erősíti a bőr védelmi funkcióját, és véd a nedvességvesztés ellen.
– Az urea és a többi természetes hidratálófaktor (NMF) fokozza a bőr vízmegkötő kapacitását és növeli nedvességtartalmát.

Klinikailag bizonyított, hogy a formula lipidekkel és nedvességgel egyaránt feltölti a bőrt, és ezáltal azonnali enyhülést nyújt. Emellett akár 48 órával is késlelteti a száraz bőr tüneteinek megjelenését. Az Eucerin UreaRepair PLUS a bőrt láthatóan és érezhetően simává, lággyá és rugalmassá teszi.


Az Eucerin UreaRepair PLUS széles termékskálájában a testápoló, a kézkrém, a mosakodószer és a lábápoló krém egyaránt megtalálható. Ezek a termékek különböző arányban tartalmazzák a vízmegkötő urea hatóanyagot. Azt, hogy ki milyen koncentrációjú terméket használjon, a bőrszárazság súlyossági foka szerint kell meghatározni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top