nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Ezért ne viselj melltartót!

Ezért ne viselj melltartót!

Bár eddig leginkább úgy tudtuk, hogy rendszeres melltartóviseléssel előzhetjük meg a melleink megereszkedését, egy friss tanulmány éppen ennek ellenkezőjét állítja.
NLCafé
f Ajánlom

Egy francia tanulmány azt állítja, hogy azoknak a nőknek, akik nem viselnek melltartót, évente 7 millimétert emelkednek a mellbimbóik.

“A melleknek sem orvosilag, sem fiziológiailag, sem anatómiailag nem előnyös, ha megóvjuk őket a gravitációtól. Épp ellenkezőleg: a melltartó viselésétől ereszkednek meg” – jelentette ki a kutatás vezetője, Jean-Denis Rouillon sportorvos.

Jobban teszed, ha nem viselsz melltartót

Rouillion és csapata 1997 óta rögzítette és vizsgálta 330, 18 és 35 év közötti önkéntes nő melleiben bekövetkező változásokat, az eredmények alapján pedig arra a következtetésre jutottak, hogy a melltartó viselése gátolja a természetes mellszövet növekedését, ennek következtében pedig a mellek előbb ereszkednek meg.

Mivel azonban a tanulmány a fiatalabb nők melleinek állapotát állította középpontba, így nem bizonyított, hogy a melltartó viselésének elhagyása az előrehaladottabb életkorban lévő nők számára is előnyös.

Forrás: metro.co.uk

Megosztás Facebookon