Egészség

Már telefonnal is intézhetjük a vényes ügyeinket! (x)

A technológia fejlődésével egyre több területen javíthatjuk az életminőségünket. Könnyebbé tehetjük az ügyintézéseket. Napra készek lehetünk, és nagyon sok időt spórolhatunk magunknak.

Milyen jó dolog, hogy már nem kell kinyomtatott jegyet vinnünk a színházba vagy a reptérre, elég, ha előkapjuk a telefonunkat, és különböző appok segítségével igazolni tudjuk a jogosultságunkat. Számos helyen már fizethetünk a telefonjainkkal, összerakhatjuk a bevásárlólistát, rendelhetünk, olvashatunk, játszhatunk. Szinte már mindenre kapunk egy egyszerű kis applikációt, aminek segítségével bárhonnan, bármikor, pillanatok alatt elvégezhetjük a teendőinket.

Nagyon sokan élnek rendszeresen vényköteles gyógyszereken, hiszen számos olyan betegség van, ahol akár egy életen át is szükség lehet a különböző gyógyszerek szedésére. Ezek a betegek rendszeresen felíratják a tablettáikat, injekcióikat, és utána megpróbálják őket beszerezni. Nem ritka azonban, hogy a gyógyszer éppen akkor nincs készleten.

Számukra is hatalmas segítség lehet az Alma Okosvény applikáció, amelynek segítségével gyorsan és pontosan előjegyeztethetik a nélkülözhetetlen medicinát úgy, hogy még a lakásból sem kell kilépniük.


Hogyan kell használni az Alma Okosvény applikációját?

Válaszd ki telefonod típusától függően az App Store/Google Play áruházban az ingyenes alkalmazást, és töltsd le!

·         Első lépésként regisztrálj! (Ezek után a rendszer megjegyzi a fiókodat).

·         Okostelefonod kamerájának segítségével olvasd be a vényen található két vonalkódot (egyszerre akár több vényt is felrögzíthetsz a rendszerbe).

·         Az előjegyzések rögzítése után válaszd ki a számodra legközelebbi vagy legszimpatikusabb Alma gyógyszertárat, ahol majd az előjegyzéseidet szeretnéd átvenni. A rendszer helymeghatározással felajánlja a legközelebbi lehetőségeket, de kereshetsz név szerint is, így te választhatod ki, hogy melyik legyen a te átvételi pontod.

·         Az applikáció használatával nincs több felesleges patikába járás, mert a szoftvernek köszönhetően garantáltan akkor veheted át a felírt terméket, amikor az ténylegesen beérkezett. Az appal tehát közvetlenül is ellenőrizheted, hogy a keresett termék az adott gyógyszertárban elérhető-e már, így nem fordulhat elő, hogy csak a helyszínen szembesülsz a készlethiánnyal.

·         Az előjegyzés „elküldése” után az alkalmazás értesítést küld, amikor az előjegyzett termékeidet a kiválasztott patikában összekészítették, és átveheted.


Az Alma Okosvény nem váltja ki a beteg és a gyógyszerész közötti személyes találkozást, így a beteg is felteheti a kérdéseit, a gyógyszerész pedig tanácsokat adhat a hozzá fordulóknak. Az alkalmazásban szereplő információk nem helyettesítik a kezelőorvossal/szakorvossal és/vagy gyógyszerésszel történő konzultációt. A beteg számára szükséges, hogy elolvassa a gyógyszeres dobozban található betegtájékoztatót, és kezelőorvosa utasításai szerint járjon el a gyógyszer szedése során.  Az Alma Okosvény applikációs előjegyzési rendszer készletinformációt ad, használata nem minősül sem gyógyszerrendelésnek, sem gyógyszerigénylésnek, az orvosi vény elfogadása és a gyógyszer kiadása minden esetben gyógyszertárban, gyógyszerész felelőssége mellett történik, a szakmai szabályok betartásával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top