Egészség
Szponzorált tartalom

Lézeres szemműtét – 5 dolog, amit tudnod kell, mielőtt belevágsz!

Ha jól döntesz, akár 5 perc alatt visszanyerheted az éleslátásodat! Ezekre figyelj, ha lézeres szemműtétre készülsz!

Lézeres szemműtéteket már a ’90-es évek óta végeznek, azonban az, hogy neked melyik való, több mindenen is múlik. Ezeket mérlegeld a látásjavító kezelések előtt!

Ismerd meg az orvosodat!

Azért, hogy szakértő kezek végezzék a lézeres látásjavító műtétet, és hogy minél nagyobb biztonságban érezd magad, tájékozódj a szemklinika kiválasztása előtt! Fontos, hogy megismerd azt az orvost, aki a szemműtétet végzi majd, és feltétlen bizalommal légy iránta. Előfordulhat, hogy egy klinikán nagy számban végeznek látásjavító kezeléseket, azonban a szakember, akihez kerülnél, még nem szerzett nagy gyakorlatot a lézeres látásjavító eljárásokban. A Budai Szemészeti Központban ez nem fordulhat elő: már a honlapon tájékozódhatsz a kezeléseket végző orvosról, és a személyes konzultáció során is meggyőződhetsz arról, hogy hozzáértő kezekre bízod a szemed világát. Bármelyik látásjavító eljárást választod, az, hogy bízz az orvosodban kulcsfontosságú a kezelések során!

dr. Nagymihály Attila, a Budai Szemészeti Központ főorvosa

Tudd, hogy milyen látásjavító kezelésre van szükséged!

A lézeres szemműtéteket alapvetően 2 nagy részre oszthatjuk: a gyorsabb, fájdalommentes és rövidebb gyógyulási idejű lebenyes, valamint a nem lebenyes eljárásokra. A Budai Szemészeti Központban a lebenyes eljárások a DiamondFEMTO és az OptiLASIK, a nem lebenyes pedig a PRK. Utóbbi is biztonságos eljárás, azonban a gyógyulási időszak körülbelül 6 hónap, amely idő alatt számos sportot mellőznöd kell, tovább kell figyelned a napszemüveg viselésére, szemcseppeket szükséges használnod, és több időbe telik a látásélesség kialakulása is. Szánj rá 2 percet és végezd el a Budai Szemészeti Központ honlapján található tesztet, ami segít abban, hogy a személyes konzultáció során a szakemberekkel együtt hamarabb megtaláljátok a számodra legideálisabb eljárást!

Számolj utána a költségeidnek – Gondolkozz hosszútávon!

A lézeres szemműtétre egyetlen egyszer kell költened, és nemcsak az éleslátás megfizethetetlen élménye lesz a tiéd, de utána elfelejtheted a folytonos szemüvegkeret vásárlást, az egyre nővő dioptria miatti lencsecseréket, a tisztító folyadékokat, és a kontaktlencse vásárlást is.  Gondolkodj hosszú távon és számolj utána: vesd papírra a kiadásaidat, amelyeket szemüvegre, kontaktlencsére vagy kénytelen költeni 1 évben, és egyből látni fogod, hogy az évek alatt egy kisebb vagyon folyik ki a kezeid közül! Ezzel szemben a lézeres szemműtét költségei alacsonyabbak, ami néhány év alatt megtérül, miközben a látásod is megjavul. A Budai Szemészeti Központban ráadásul még részletfizetésre is van lehetőséged, így az éleslátás többé nem pénz kérdése!

Mennyire pörgős az életviteled?

Szeretnél végre te is az élesen látók táborába tartozni, de nincs időd a hosszas lábadozásra, azt pedig pláne nem engedheted meg magadnak, 1 hétig otthon maradj? Ha magadra ismertél, akkor választhatod a DiamondFEMTO vagy az OptiLASIK lebenyes kezeléseket. A látásjavító műtétet követő 1-2 napon belül már mehetsz is munkába, így kollégáid már csak csillogó szemeidet fogják észre venni! Ha azonban megengedheted magadnak azt, hogy a műtét utáni 1 hétben otthon tudj pihenni, és az életmódbeli kötöttségek sem zavarnak, amiket a gyógyulási időszakban be kell tartanod, akkor dönthetsz a hagyományos és olcsóbb PRK módszer mellet is.

Lézeres szemműtét télen vagy nyáron?

Benned is felmerült a kérdés, hogy télen vagy nyáron jobb-e elvégeztetned a lézeres szemműtétet? Szeretnéd tudni, hogy a lézeres szemműtét akadályozza-e a nyaralást, mehetsz-e tengerpartra és mennyire kell óvatosnak lenned a napozással? Jó hírünk van, ugyanis a DiamondFEMTO és az OptiLASIK kezelésekkel nemcsak az éleslátásodat nyerheted vissza extra gyorsan, de a nyaralási terveidet sem írják felül. Ha a lézeres szemműtét mellett döntesz, már másnap repülőre ülhetsz, utazhatsz, és nem kell többet azon bosszankodnod, hogyan pótold a nyaralás alatt eltört szemüveget vagy eltűnt kontaktlencsét.

Nem feszengsz majd a légkondícionált helységekben sem, amiért a könnyen kiszáradó kontaktlencse viselése kényelmetlenné vált. A DiamondFEMTO és az OptiLASIK eljárásokat követően 3 héttel már pancsolhatsz a tengerben, de ha wellnesselni mennél, medencében úsznál, azt is megteheted már 4 héttel a kezelés után.
Bővebben a nyári szemműtétekről

Korlátozza-e a lézeres szemműtét az életviteledet?

Ha rendszeresen futsz, vagy biciklizel a lézeres szemműtét követő 2. napon már újra mozoghatsz, vagyis a kezelés nem korlátozza az aktív életmódot, nem kell kihagynod egy edzést sem. A nehezebb fizikai munkákkal és sportokkal, mint amilyen a súlyzós edzések, vagy az aerobik is csupán 1 hetet kell várnod, és folytathatod a mozgást.  Ha az olyan küzdősportok egyike a szenvedélyed, ahol a szemet ütés érheti, röpke 4 hét után újra visszatérhetsz a ringbe.

A lézeres szemműtétek nemcsak éleslátásodat adják vissza, hanem a divatérzékedre is hatással lehetnek. Ha szemüveges vagy, lehet, hogy kimaradtál a napszemüveg divatból, azonban természetesen nem a külsőségek miatt a legfontosabb a viselése: az orvosok még akkor is javasolják az UV-sugárzás elleni védelemmel ellátott napszemüvegek viselését, ha valakinek születésétől kezdve éles a látása. A napszemüveg ugyan igazi divatkellék, és ha megtalálod az arcod formájának megfelelő napszemüveget, sokat dobhat a megjelenéseden, azonban nem felejtkezhetünk meg arról sem, hogy szemünk UV-védelme ugyanolyan fontos, mint bőrünk megóvása: a DiamondFEMTO eljárás után 3 héten keresztül, az OptiLASIK kezelés után 4 hétig kell napszemüveget viselned.

Tájékozódj, és hasonlítsd össze a lézerkezeléseket Magyarországon itt!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top