Egészség

Levegőt! – így kezeld okosan az orrdugulást (x)

Te is utálod, ha nem szelel az orrod? Olyankor rögtön az első, kezed ügyébe eső orrspray után nyúlsz, vagy előbb inkább végiggondolod, milyen szert lenne érdemes használnod?


A szabad orrlégzést leginkább akkor kezdjük értékelni, amikor nincs. Ha nem kapsz az orrodon át levegőt, az nemcsak kényelmetlen érzés, hiszen a szád és a torkod is kiszárad tőle, hanem a felső légúti fertőzésekre is erősen hajlamosít, különösen télen. Az orrod ugyanis felmelegíti a hideg levegőt, amely kényszerű szájlégzés mellett viszont jéghidegen érkezik a torkodba és a tüdődbe.

Támad a nátha!

Gyakori eset, hogy azért dugult el az orrod, mert valamilyen fertőzést szedtél össze, mondjuk egy „szokásos” téli náthavírust. Az orrüreged teli váladékkal, és hiába fújkálod, a helyzet nem javul. Az orrod kipirosodik, bedugul, levegőt pedig továbbra sem kapsz rajta. Nem árt, ha az ilyen esetekre felkészülve mindig tartasz otthon Reventil orrspray-t. Ha még nincs kéznél, recept nélkül beszerezheted a patikában. A Reventil orrspray azért lehet jó választás, mert nem csupán pillanatnyi enyhülést hoz, hanem gyengéden képes felszabadítani a légutakat, és emellett a beteg, váladékozó orrnyálkahártyád gyógyulását is elősegíti.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Mitől „gyengéd” a Reventil?

A Reventil orrspray más, mint a szintetikus hatóanyagot tartalmazó, érösszehúzó hatású orrspray-k, amelyek hosszú távon kiszáríthatják az amúgy sem sértetlen orrnyálkahártyát, emellett úgynevezett orrcsepp-függőségre is hajlamosíthatnak. Nem véletlen, hogy a szintetikus alapú szereket általában egy hétnél tovább nem is szabad alkalmazni. A Reventil orrspray-t ezzel szemben hosszú távon is használhatod. Fő hatóanyaga egy különleges molekula, az ectoin, amely képes regenerálni az orr érzékeny nyálkahártyáját, illetve segít megelőzni annak kiszáradását.

Egyáltalán, miért folyik az ember orra, ha náthás?

Az orrod belsejét végig nyálkahártya borítja. Ha ez gyulladásba kerül, akkor egyrészt váladékozik: a komolyabb náthás napokon akár egy százas zsepi is elfogyhat. Másrészt a gyulladás duzzanattal jár, ami ugyancsak elzárhatja a levegő útját. Te reflexből ilyenkor is fújod az orrodat, néha egészen a szó szoros értelmében vett orrvérzésig… Na ez az, amit jobb nem megvárni. Inkább vesd be mielőbb a Reventil orrspray-t és benne az ectoin molekulát, amely elősegíti az orrnyálkahártyád mielőbbi gyógyulását.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

 

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

 

VAGY KÉRDEZZE MEG

 

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top