Egészség

Idősebbek is elkezdhetik! (x)

Kár azt gondolni, hogy az okostelefonok világa csak a fiataloknak szól. Az idősebbek számára is számos hasznos dolgot találhatunk az App Store/Google Play áruházban. Az ötven felettiek ma már nem öregek! Igenis nyitottak azokra a vívmányokra, amelyek az ő életüket is könnyebbé teszik.

Gondoljunk csak arra, hány nagymama és nagypapa tanult meg skypolni, Viberen beszélgetni, vagy akár Facebookot kezelni, hogy beszélgetni tudjon a családjával, vagy követni tudja a gyerekei életét. Nem véletlen, hogy az 50 lett az új 40, hiszen a mai középkorúak sokkal lassabban öregszenek. Nemcsak külsőre, és a kozmetikai iparnak köszönhetően, hanem belül is sokkal fiatalabbak. Számtalan új dolgot tanulnak, fejlődnek, ahogy a technológia fejlődik körülöttük.

Természetesen azt nem mondhatjuk, hogy valaha is olyan „hard core” felhasználók lesznek, mint a gyerekeik vagy az unokáik, de azért van esélyük a fejlődésre.

Azok az appok, amelyeket könnyű kezelni, nekik sem okoznak különösebb problémát. Ilyen az Alma Okosvény applikáció, aminek a használatát nagyon gyorsan meg fogják tanulni.


De talán nemcsak azért, mert roppant egyszerű kezelni, hanem azért is, mert ők sem szeretnek feleslegesen sétálgatni, várakozni.

Az Alma Okosvény segítségével bárhonnan előjegyezhetik az orvos által felírt gyógyszerüket, így csak akkor kell felkeresni a kiválasztott patikát, ha már készleten van és átvehető a választott termék. Felhasználóbarát felületével gyorsan és egyszerűen elvégezhetik az előjegyzéshez szükséges lépéseket, ami után csak az értesítést kell figyelni.

Az Alma Okosvény tehát elsősorban nekik készült, vagyis azoknak, akik tartós vagy gyakori gyógyszerszedésre kényszerülnek, ezért gyakran járnak gyógyszertárba.

Ami még fontos lehet, hogy azért a személyes kapcsolat is megmarad, hiszen az Okosvény nem váltja ki a beteg és a gyógyszerész közötti személyes találkozást, így a beteg is felteheti a kérdéseit, a gyógyszerész pedig tanácsokat adhat a hozzá fordulóknak. Az alkalmazásban szereplő információk nem helyettesítik a kezelőorvossal/szakorvossal és/vagy gyógyszerésszel történő konzultációt. A beteg számára így szükséges, hogy elolvassa a gyógyszeres dobozban található betegtájékoztatót, valamint kezelőorvosa utasításai alapján járjon el a gyógyszer szedése során.

Az Alma Okosvény applikációs előjegyzési rendszer készletinformációt ad, használata nem minősül sem gyógyszerrendelésnek, sem gyógyszerigénylésnek, az orvosi vény elfogadása és a gyógyszer kiadása minden esetben gyógyszertárban, gyógyszerész felelőssége mellett történik, a szakmai szabályok betartásával.

Nézd meg videónkat, hogy mennyire egyszerű az Alma Okosvény használata!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top