Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Egészség

Helyreigazítás

Az nlcafe.hu weboldalon 2017. június 12. napján közzétett "Csaló orvos kapott 130 milliós állami támogatást" című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy dr. Vereczkey Attila állami támogatást kapott.

Cikkünkben a valós tényeket hamis színben tüntettük fel, amikor azt a látszatot keltettük, hogy a korábban dr. Vereczkey Attilával szemben folyamatban volt büntető, illetve etikai eljárás okán a dr. Vereczkey Attila által vezetett Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet méltatlan lenne a részére odaítélt állami támogatásra.

Hamisan sugalltuk, hogy a pályázati támogatásként odaítélt közpénz felelőtlenül kerül felhasználásra, ugyanis a valóság az, hogy a dr. Vereczkey Attila által vezetett Versys Humán Reprodukciós Intézetnek, illetve az intézet részére megítélt támogatásnak semmi köze nincs büntető, illetve etikai eljáráshoz. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Versys Clinics a pályázati támogatást a szabályos pályázati eljárás lefolytatását követően, szakmai szempontok alapján kapta meg.

Hamisan sugalltuk, hogy dr. Vereczkey Attila orvosszakmai működése, tevékenysége kifogásolható, ugyanis azzal kapcsolatban sem a cikk által hivatkozott büntetőeljárásokban, de más fórumon sem merült fel, hogy dr. Vereczkey Attila – különösen szándékosan – orvosszakmai szabályszegést követett volna el.

A kísérletinek minősülő kezelés kapcsán hamisan sugalltuk, hogy dr. Vereczkey Attila, illetve a Versys Clinics olyan vizsgálatot alkalmazott, amely klinikai kísérletnek minősült volna, illetve megsértette volna az emberen végzett kutatás szabályait, ezzel bűncselekményt követett volna el, illetve ezért a páciensektől jogtalanul kért pénzt.

Elhallgattuk, hogy dr. Vereczkey Attila, illetve a Versys Clinics a nevezett eljárás megkezdését megelőzően az illetékes egészségügyi szerv (az ETT-HRB szakvéleménye alapján Budapest Főváros Kormányhivatal Budapest V. kerületi Népegészségügyi Intézete) állásfoglalását kérte az eljárás hazai elvégezhetőségét illetően, az eljárások végzését pedig a hatósági engedély birtokában kezdte meg. Később, amint az engedélyező szerv (ENKK) a korábbi hozzájárulást megvonta, a Versys Clinics nyomban be is szüntette ebbéli tevékenységét.
Jelenleg a vizsgálat kísérleti jellegének megállapítása és engedélyezése kapcsán per van folyamatban.

A tények java részének elhallgatásával azt sugalltuk hamisan, hogy dr. Vereczkey Attila, illetve a Versys Clinics megszegte az emberen végzett kutatás szabályait.

Címlap

top