Egészség
Szponzorált tartalom

Ezek a legjobb gyógynövények nátha és megfázás ellen!

Megfáztál, de nem akarsz egyből gyógyszert szedni? Ezek a gyógynövények segítenek!

Ha a természetes megoldások híve vagy, a gyógynövények ereje sokat segíthet, hogy hamarabb meggyógyulj!

Tuja

A tuja évezredek óta ismert az amerikai indiánok körében, mint C-vitaminban gazdag gyógynövény, amivel a skorbutot is gyógyították. A fiatal hajtások illóolajának kivonata erősíti az immunrendszert, fokozza a szervezet ellenálló képességét, és az akut, valamint a visszatérő légúti fertőzések esetén is hatékony megoldás lehet.

Lándzsás útifű

A nyákoldó, köptető és gyulladáscsökkentő hatású lándzsás útifű teája nagy segítségedre lehet, ha le akarod rövidíteni a megfázás idejét. 1 evőkanál szárított útifűlevélre önts egy csésze vizet, hagyd állni néhány percet, majd ráérősen kortyolgasd el!

Gyömbér

A gyömbér rendkívül erős immunerősítőként funkcionál. Azért, hogy a lehető leghatékonyabb legyen, reszelj le egy teáskanálnyi adagot, csorgass rá mézet, és edd meg! Biztos lehetsz benne, hogy az erőteljes, csípős fűszer kiűzi a baktériumokat a szervezetedből.

Vadingó

A vadingó nemcsak a náthás eredetű megfázások ellen hatékony, hanem az influenza ellen is jó megoldás lehet. Az Egyesült Államok keleti és északkeleti területein őshonos gyógynövény szárított gyökere a torokgyulladással, lázzal és nyirokcsomó-gyulladással járó megbetegedések esetén is gyógyírt jelenthet.

Zsálya 

Fáj a torkod? Hívd segítségül a zsályát! Egy púpozott evőkanál zsályát egy csésze vízzel forrázz le, és 1-2 perc múlva szűrd le. Öblögess vele naponta 4-szer, 5-ször, és a fájdalom jó eséllyel alábbhagy.

Kakukkfű

A kakukkfű akkor segíthet, ha hurutos köhögés kínoz, és akármennyire próbálod, nem tudod felköhögni a letapadt váladékot. A nyákoldó kakukkfű segít feloldani a letapadt, pangó nyákot, így elősegítheti a gyorsabb gyógyulást.

Kasvirág

A kasvirág a nátha egyik legjobb ellenszere. A gyógyászatban mint a megfázás eredményes gyógyítója ismert, amit a 20. században német kutatók fedeztek fel. Hatását nemcsak népi megfigyelések, hanem klinikai bizonyítékok is alátámasztják: a kasvirág vagy más néven echinacea fokozza a szervezet ellenálló-képességét és erősíti az immunrendszert.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top