Egészség

3 fűszer, amit használj mindennap az egészséged érdekében

Használd a saját fűszertáradat arra, hogy egészségesebb legyél! Bármily meglepően hangzik, az egészen hétköznapi fűszereid is gyógyító, immunerősítő hatásúak.

Nyugodt szívvel használhatod a friss és szárított fűszereket úgy, mintha gyógynövények lennének, hogy segítsenek kicsattanóan egészségesnek maradni. Sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre, mint a betegség kezelésére, ebben pedig ez a három fűszer remek társad lehet.

1. Kurkuma

Ez a szép sárga por erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású fűszer. A hagyományos indiai gyógyászatban már több ezer éve alkalmazzák gyógyító hatása miatt. A benne lévő kurkumin gombaölő, vírusölő, daganatellenes, antibakteriális és immunerősítő vegyület. Valamilyen zsiradékkal együtt fejti ki legjobban a hatását, ezért érdemes leginkább főzéskor használni, de adhatjuk a reggeli smoothie-hoz is, ha egy kiskanál kókuszolajat is keverünk hozzá.

3 fűszer, amit használj minden nap az egészséged érdekében

2. Cayenne bors

Nevezik nemes egyszerűséggel a gyógynövények királyának is, számos jótékony hatása miatt. Ez a csípős fűszer gyulladáscsökkentő, élénkíti a vérkeringést és a szívműködést, olyannyira, hogy szívroham megelőzésére és azonnali kezelésére is használják. Az egész keringési rendszer számára hatékony gyógyír, stabilizálja a vérnyomást, csökkenti a koleszterinszintet és kipucolja a véráramból a mérgeket.

3. Oregánó

Akár frissen, akár szárítva, de kell nekünk a magas antioxidánstartalma miatt. A természet antibiotikumának is hívják, mivel baktériumölő hatása majdnem olyan fokú, mint a penicilliné. Köhögéscsillapító, tisztítja a légutakat, enyhíti az influenza tüneteit. Sőt olyan sokoldalú, hogy a korpa ellen is felveszi a harcot, és megnyugtatja az idegeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top