Egészség

Feledékeny tanárnőből “szupernagyi”

Múlt héten derült ki a csodálatos hír, unokám lesz! Az időzítés a lehető legtökéletesebb, hiszen másfél év múlva nyugdíjba megyek, így sokat tudok majd segíteni a lányomnak. Addig pedig talán már fél lábbal is kibírom a munkában, ahol– bevallom – egyre több problémát okoz a helytállás.
Feledékeny tanárnőből

Csökkenő szellemi teljesítmény

Pedagógusként dolgozom már közel 40 éve, és mindig ügyeltem arra, hogy változatos, kihívást jelentő feladatokkal keltsem fel a diákjaim figyelmét. A kihívást azonban egyre inkább az jelentette, hogy az esti felkészüléseim során alig tudtam koncentrálni és sajnos kimentek a fejemből a dolgok. Én, aki mindig a spontaneitás híve voltam, most óravázlatokat kezdtem írni, nehogy elfelejtsem, miről szerettem volna még beszélni. A tünetek zavaróak voltak. Ilyen korán hanyatlani kezdtem szellemileg?

Növényi hatóanyag az agysejteknek

Aztán az egyik kollégám megnyugtatott, hogy 50 fölött előfordulhat, hogy agyunk nem teljesít úgy, mint régen. Ennek tudatában viszont jó, ha elkezdünk tenni a memóriaromlás és koncentrációszavar javítására. Ő ajánlott egy recept nélkül kapható gyógyszert, a Tebofortan 120 mg filmtablettát, amelynek hatóanyaga az úgynevezett EGb 761®, amely a ginkgo biloba növény leveleiből előállított speciális kivonat, és a lelkemre kötötte, hogy áldozzak egy kicsit több pénzt a gyógyszerminőségre. Mint megtudtam, a Tebofortan® az időskorral összefüggő szellemi hanyatlás és az életminőség javítására javallott, enyhe fokú demenciában szenvedőknek a szellemi teljesítmény csökkenése esetén.

Feledékeny tanárnőből

Edzett agy 50 után is

A legnagyobb visszaigazolás az volt, amikor fejből emlékeztem a lányom következő ultrahangjának időpontjára, amit elfelejtett felírni a noteszébe. Hogy a memóriám továbbra is ennyire jó maradjon, beláttam, ezentúl nemcsak a fizikai, hanem a szellemi állóképességemet is edzenem kell. Beiratkoztam egy olasz nyelvtanfolyamra, és minden héten két jógaórára is eljárok. Olyan aktív nagymama szeretnék lenni, aki mind fizikálisan, mind szellemileg még sokáig élvezheti unokája társaságát.

További információ >>

Tebofortan® 120 mg filmtabletta

Schwabe Hungary Kft. 
1117 Budapest, Fehérvári út 50-52.
Tel.: +36 1 431 8934
info@schwabe.hu
www.schwabehungary.hu
S-049-tebofortan-hirdetés-2017-jun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top