nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Ezért egészséges a csókolózás

Ezért egészséges a csókolózás

Számtalan egészésügyi előnye van a csókolózásnak.
NLCafé
f Ajánlom

Bár akkor is csinálnánk, ha semmi egészségügyi előny nem származna belőle, de a csókolózás igenis egészséges amellett, hogy jó. Általában. Nézzük, hogyan hat az egészségünkre!

Forrás: Pinterest.com

  • Egy komolyabb csókcsata során nő a nyáltermelés, ami segít a baktériumok lemosásában. Ez azt jelenti, hogy a csókolás segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogak kilyukadását is.
  • Stresszoldó a hatása. A negatív érzéseket kellemes bizsergés váltja fel, amely segíthet  elfelejteni a mindennapi problémáidat.
  • Az ajkak zárása komoly edzés az arcizomzat számára, ami feszessé teszi a száj körüli részeket, így még tovább fiatalabbnak tűnhetünk.

Kitöltöm az NLCafé csóktesztjét!

  • Égeti a kalóriákat, tehát csókolózás közben tulajdonképpen fogysz. Egy 20 perces smaci a kanapén ülve is 40 kalória elégetését jelenti, és ez sokkal szórakoztatóbb, mint súlyokat emelni vagy futópadozni.
  • Immunerősítő hatású. A szájunkban körülbelül 700 különböző fajta baktérium található, melyek a csók során találkoznak a másik fél szájában található baktériumokkal. Egy kutatás szerint egy 10 másodperces nyelves csók során 80 millió baktériumot cserélünk a másikkal.

Popsugar

Megosztás Facebookon