Egészség

Emiatt nem alszol éjszaka (x)

Nehezen alszol el, vagy sűrűn ébredsz fel éjszaka; sőt, néha egyenesen azt érzed, egy szemhunyásnyit sem pihentél? Lehet, hogy alvászavarod hátterében emésztési rendellenesség áll!

Az alvással kapcsolatos problémák szinte mindennaposak. Általában a stresszt, a rendszertelen életvitelt vagy az okoseszközöket hibáztatjuk. Mielőtt azonban az alvást segítő mesterséges készítmények után nyúlnánk, ássunk kicsit mélyebbre. Az okok keresésénél ugyanis gyakran elsiklunk az alvás és az emésztés különleges kapcsolata felett.

Az alvás során regenerálódik szervezetünk. Ám mikor rosszul alszunk, a regeneráció korlátozottan vagy egyáltalán nem megy végbe; ez pedig óriási hatással lehet táplálkozási szokásainkra. De fordítva sem rózsás a helyzet. Sok esetben emésztési problémák felelnek alvásunk rossz minőségéért. Mindez abból fakad, hogy bélrendszerünk baktériumflórája megsérül.

Ha pedig a bélflóra nem egészséges, felborul a jóllakottság érzetét keltő szerotonin szint is. Ez azért fontos, mert a szerotoninból állítja elő agyunk a melatonin nevű hormont, amely az álmosságért felelős. Ha korgó gyomorral vagy éppen degeszre tömött hassal térünk nyugovóra, ne számítsunk sok jóra. Ehelyett támogassuk a bélflórát egészséges egyensúlyának fenntartásában!

A megoldás a Coloradói Egyetem egy friss tanulmánya szerint a probiotikumok aktív fogyasztásában rejlik. Számos étrend-kiegészítő készítmény közül választhatunk, mi azonban a szakértői és fogyasztói vélemények alapján egy magyar terméket, a Herbaferm cseppeket ajánljuk.


A Herbaferm élő mikroorganizmusok és gyógynövénykivonatok hatóanyagaival, természetes módon állítja helyre a bélflórát. Rendszeres fogyasztása elősegíti a pihentető alvást és a szervezet regenerációját; hosszú távon pedig segít abban, hogy beleink ne terhelődjenek feleslegesen, és kevesebb étel is elegendő legyen a megfelelő tápláltsághoz. Természetes ritmust visz a mindennapokba, és ami a legfontosabb, garantálja a megfelelő alvásminőséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top