Egészség

Élvezd a korod!

A változókor ijesztőnek tűnik. Azt sugallja, visszavonhatatlanul múlik az idő. Eljött az ideje, hogy pozitívan, életigenlően és dinamikusan nézzünk szembe a változásokkal.


Táplálkozzunk egészségesebben, sportoljunk többet!

Mivel az ösztrogének szabályozzák a zsíreloszlást, miután elfogynak, az androgének veszik át a helyüket. Ezek férfi hormonok, amelyek a felsőtestben való zsírfelhalmozódást ösztönzik. Ezért van, hogy a nők 90%-a hízik a változókor idején. A súlytöbblet 5-6 kg, de sajnos az alakunkat is megváltoztatja. A darázsderék kezd eltűnni, mert sajnos a hasra és a derékra helyeződik a zsírréteg.
A hízás nehezen védhető ki, de több zöldség-gyümölcs, és kevesebb cukor biztosan jó irány. E-vitamin, D-vitamin és omega 3 zsírsav fogyasztása is sokat segíthet a változókori tünetek enyhítésében, együnk több halat, fogyasszunk olajos magvakat.

A másik jó ötlet pedig a sportolás!
Nem kell 10 kilométereket futnunk, és az edzőterem sem kötelező. Elég, ha tempósan és nagyokat sétálunk, úszunk, vagy ha kipróbáljuk a nordicwalkingot vagy a jógát.
Esetleg ha még emlékszünk a 80-as években tomboló hullahopp karika őrületre, bevethetjük azt is, a vékonyabb derék érdekében.
A lényeg, hogy ne várjuk meg, amíg felkúsznak a kilók, hanem kezdjünk el már most figyelni a testünkre.

Ne hanyagoljuk el a szexet!

Változókor idején még nagyobb szükségünk van arra, hogy nőnek érezzük magunkat. A menopauza nem azt jelenti, hogy nőként el kell temetkeznünk. Élvezzük, hogy sokkal szabadabbak vagyunk.
Igaz, a hormonális változás sok kellemetlen tünettel is járhat. Sajnos a hüvelyszárazság is ezek közé tartozik, de megfelelő termékek használatával, ez a probléma gyorsan kiküszöbölhető. Ne engedjük, hogy a hőhullámok, vagy a hangulatingadozások elvegyék a kedvünket. Az egészséges szexuális élet pozitív hatása nagyon fontos ebben az életszakaszban is.

A víz legyen a legjobb barátunk!

A megfelelő folyadékfogyasztás mindig nagyon fontos, ám a változókor küszöbén alapeleme az egészségünk megőrzésének. Segít a salakanyag kiválasztásban, így a súlygyarapodásunkra is jó hatással van, segítségével a hőingadozások is csökkenthetőek, hiszen a testhőmérsékletünket is szabályozza. Nem beszélve arról, hogy a normális vérnyomás fenntartásához is elegendő folyadékra van szükségünk.
A bőrünknek is szüksége van a hidratálásra kívül és belül egyaránt.
A csökkenő DHEA és ösztrogén hormonszint, a bőr kiszáradását okozza. A kollagén és az elasztin termelődése is lassul, és a bőrünk kevesebb vizet tud megkötni. Az arcbőrnek a változókorban olyan bőrápolóra van szüksége, amely ellensúlyozza a nedvességvesztést. A glicerin például egy olyan összetevő, amely segít megtartani a vizet a bőr felső rétegeiben, kényelemérzetet és folyamatos hidratálást biztosít.

Szerencsére ma már vannak olyan bőrápoló termékek, amelyek segítenek, hogy újra visszakapjuk bőrünk szépségét. Válasszunk olyan tápláló hatóanyagokat, amelyek ellensúlyozzák az epidermisz elvékonyodását! Ilyen például, a Pro-xylane™, amely serkenti a molekulák szintézisét és az epidermiszt, hat a feszességre és a ráncok jeleire. A lipidtermelést befolyásoló összetevők, mint például a Hedione, ellensúlyozzák a csökkenő faggyútermelést. Mint minden életkorban, változókorban is nagyszerű hatást gyakorolnak az olyan bőrgyógyászati hatóanyagok a száraz bőrre, mint például a hialuronsav és a glicerin, melyek csökkentik a szárazságot és viszketést.

 

A Vichy, hosszú évek kutatási eredményeként a változókorban lévő nők számára alkotta meg a Neovadiol termékcsaládot.

A Neovadiol arcápolók feltöltő Proxylane-t és hialuronsavat tartalmaznak a bőr teltségének, rugalmasságának és tömörségének javításáért.

A termékcsalád legújabb tagja a Neovadiol Phytosculpt, amely a leginkább érintett területekre fókuszál, vagyis az arc, a nyak és dekoltázs feszesítése és formálása a célja. A benne lévő természetes eredetű fitoszterolok az elasztin termelésért felelősek, mely ugyanolyan fontos összetevő a változókori bőr fiatalításáért mint a kollagén vagy hialuronsav.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top