Egészség

Autistáknak tervezett ruhakollekciót az anya

A speciális ruhadarabok leegyszerűsítik az öltözködés folyamatát az autisták számára. Így az átlagosnak számító fél óra helyett akár 3 perc alatt fel tudnak öltözni.

Az amerikai Lauren Thierry 17 éves fia, Liam autista. Az asszonynak így volt alkalma megtapasztalni, hogy egy autista számára mekkora kihívást jelent, hogy felöltözzön. Lauren ezért úgy döntött, speciális ruhakollekciót tervez autisták, illetve más, szellemi fogyatékkal élő emberek igényeihez igazodva.

Autistáknak tervezett ruhakollekciót az anya
Lauren és Liam

Mivel Lauren szakmája gazdasági újságíró, és nem voltak tapasztalatai a divattervezésben,  keresett egy szakembert, aki segített neki megvalósítani a ruhaterveit.

Autistáknak tervezett ruhakollekciót az anya

A kollekció olyan ruhadarabokból áll, melyeknek nincs meghatározott elejük és hátuljuk, illetve színük vagy visszájuk, így gyakorlatilag bármelyik oldalukra fordítva hordhatók. Mindemellett nincsenek rajtuk cipzárak és gombok sem, melyek megnehezítenék az öltözködést. A modellek egy része viszont egy kis, zárható zsebbel van ellátva, melybe GPS-nyomkövető készüléket lehet tenni, ami bizony nagyon is szükséges biztonsági berendezés lehet olyan, fogyatékkal élő gyerekek vagy akár felnőttek esetében, akik esetleg nem tudnak beszélni, és gyakran azt sem tudják, hogy hol vannak.

A kollekció darabjai gyerektől felnőtt méretekig készülnek és egyelőre csak az interneten lehet őket megvásárolni, Thierry azonban szeretné, ha minél szélesebb körben elérhetők lennének, illetve a jövőben még több modellel és még nagyobb méretekkel szeretné bővíteni a termékskálát.

Forrás: Yahoo News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top