Egészség

A szemszárazság okai és kezelése (x)

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy szemeidben hirtelen égő, viszkető érzés jelentkezik, amely sokszor egész nap kitart. Ezek a tünetek a legtöbb esetben szemszárazságra utalnak, aminek az oka, hogy megváltozik a könny összetétele, illetve mennyisége. Ez pedig azért probléma, mivel a könnynek nélkülözhetetlen szerepe van a szaru- és kötőhártya nedvesen tartásában, valamint a megfelelő oxigénellátásában.

De miről is ismerheted fel a szemszárazságot? A legtöbb esetben fáradtság, égő érzés jelentkezik, úgy érezheted, mintha valamilyen idegen test lenne a szemedben, sokkal érzékenyebben reagálhatsz a fényre. Kiváltó okai között pedig szerepelhet az egész napos monitorhasználat, allergia, kontaktlencse-viselés vagy külső környezeti hatás, például a fűtés, klíma vagy por.

A szemszárazság okozta panaszok enyhítésére segítség a szemcseppek használata. Az Artelac szemcseppek segítenek felfrissíteni és megnyugtatni a szemet. Elősegítik a szemfelszín nedvesedését szemszárazságérzés, a szem fáradtsága vagy a szemben jelentkező égő érzés esetén.

A szemcsepp használata mellett számos olyan dolog van, amire figyelve csökkentheted a szemszárazság tüneteit. Figyelj például arra, hogy olyan kozmetikumokat válassz, amelyek figyelembe veszik a szem érzékenységét. Ne feledkezz meg a megfelelő hidratáltságról sem. Ha pedig kontaktlencsét használsz, mindig tartsd be a vonatkozó előírásokat.

A www.artelac.hu weboldalon található teszt segítségével gyorsan kideríthető, hogy melyik az az Artelac szemcsepp, amely a leghatékonyabban segíthet megoldani a száraz szem okozta tüneteket. A teszt mindössze nyolc kérdésből áll, és segít annak az Artelac szemcseppnek a kiválasztásában, amelyikkel leginkább leküzdhetők a panaszok.

Az Artelac szemcseppek gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszközök. További információ: Valeant Pharma Magyarország Kft. 1025 Budapest, Csatárka út 82–84. Tel.: 1 345 5900
ART-KN-HU-1811-01, Lezárás dátuma: 2018.11.07.

 

A kockázatokról olvassa el

a használati útmutatót,

vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top