Egészség

5 jel, ami krónikus stresszre utal a nőknél

Ne gondold, hogy a túlterhelt életmód büntetlenül marad! A túlhajszoltság, az állandó feszültség és az a bizonyos mókuskerék nyomot hagy a bőrödön, a hajadon és az alakodat sem kíméli. Ismerd fel időben a jeleket, és változtass!

A stressz tipikus jeleiről, mint például a gyenge immunrendszer, az alvászavarok vagy a magas vérnyomás, gyakran olvashatsz. Vannak azonban olyan tünetei is a túlhajszolt életmódnak, amelyek nemcsak egészségedet, de a külsődet is nagyban megváltoztathatják.

5 jel, ami krónikus stresszre utal a nőknél

 

Hajhullás

A nők egyik legkényesebb pontja a hajuk. Egy szép hajkorona rengeteget dob a megjelenésünkön, ezért ha hullani, töredezni kezd a hajunk, érthető a kétségbeesésünk. Ha megbizonyosodtunk arról, hogy nem egy új hajápolószer vagy az évszakváltás okozza a hajhullást, nagy eséllyel a stressz lehet az okozója. A-, B-, C- és H-vitaminokkal, vassal, cinkkel, káliummal és kalciummal csökkenthetjük a tüneteket, de végleges megoldást és dús loboncot a stressz kezelése hozhat csak.

Körömrágás

A hajunkon kívül a körmünk is áldozatául eshet a stressznek. Ha hajlamos vagy rá, a körömrágás a feszült helyzetekben megszokottá válhat, és ilyenkor az sem tart vissza, hogy egy cseppet sem lesz esztétikus a végeredmény. Használj keserű lakkot, hogy leszokj a körömrágásról, kenegesd a körmeidet A-, B- és D-vitamin-tartalmú ápoló lakkokkal, krémekkel, relaxálj, és mozogj munka után, hogy levezesd a feszültséget!

Bőrbetegségek, ekcéma

A stressz egyik látványos jele az ekcéma, ami számtalan esetben nemcsak az arcbőrödön és a testeden, hanem a fejbőrödön is jelentkezhet. Így ha azt veszed észre, hogy a szorgos hajmosások ellenére hámlik a fejbőröd, tudd, hogy stressz okozta ekcémával is lehet dolgod. Léteznek készítmények ekcémás bőrre, de teljes megoldást csak a stressz kezelése hozhat. Hallgass relaxációs hanganyagokat, és ha kell, kérj segítséget szakembertől!

Karikás szemek

Ha reggelente a tükörbe nézve csak hatalmas, sötét karikákat látsz a szemed alatt, az nemcsak a kialvatlanságról, hanem a túlzott stressz jelenlétéről is tanúskodhat. Instant segítség, ha uborkaszeleteket vagy kiáztatott teafiltert helyezel a szemedre, ami segít felfrissíteni és javítani a szem körüli bőr állapotát. A tünetek enyhítése mellett azonban vegyél vissza a tempóból is, hogy a karikákat kiváltó okot is megszüntesd!

5 jel, ami krónikus stresszre utal a nőknél

 

Testsúly változása

Attól függően, hogy stresszevő vagy-e, vagy épp ellenkezőleg, nem tudsz enni a feszült helyzetekben, fogyhatsz is és meg is hízhatsz a stressz következtében. Akármelyik helyzet is áll fenn, fontos, hogy megértsd, az étel, illetve annak megvonása nem megoldás a probléma kezelésére. Konzultálj dietetikussal, aki kialakít számodra egy optimális és egészséges étrendet, és kezdj el jógázni, ami segít abban, hogy levezesd a stresszhelyzetekben termelt energiádat, így nem evéssel fogod levezetni a feszültséget!

 

Olvass többet a stresszoldásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top