Egészség

A megelőzésről is szólt a pünkösdi hétvége (X)

A hétvégén is telt házzal zajlott Magyarország átfogó szűrőprogramjának eseménye. A XIII. Kerületben a Danone támogatásával szervezett programon összesen 5.100 szűrővizsgálatot végeztek el. a résztvevőket számos egészséggel, életmóddal és táplálkozással kapcsolatos program várta. Az összesen 37 féle átfogó vizsgálat mellett 30 életmód pont, látványos anatómiai bemutató és a program kiemelt stratégiai partnerének, a Danone-nak köszönhetően az egészséges életmóddal kapcsolatos edukációs játékok is a program részét képezték.


A hétvégi programra kilátogatott Sass Dani, a mindig pörgős gasztroarc és műsorvezető, aki maga is összefoglalta miért tartja fontosnak a hasonló eseményeket: „Azt gondolom valahol a felnőtté válásnak a része, hogy az ember elkezd felelősen gondolkodni az egészségéről. Rendkívül fontos, hogy egészségesen táplálkozzunk, gyakoroljuk a számunkra legkedvesebb mozgásformákat, és általában véve egészségesen éljünk. Ugyanakkor a legegészségesebb életvitel mellett is számos betegség leselkedhet ránk, itt kerül előtérbe a megelőzés, és a szűrőprogramok szerepe. Ezért jöttem el én is elvégezni a szűréseket. Szerencsére mindent rendben találtak a szűrést végző szakemberek.”


A helyszínen felállított Danone sátorban a játszva tanulás jegyében az egészséges életvitellel és táplálkozással ismerkedhettek meg a látogatók. A programon a résztvevők kérdéseiket is feltehették a cég együttműködő partnerének, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) dietetikusai számára, a játékos GifyMata fotózáson pedig maradandó emlékkel is gazdagodhattak a vendégek.


„A Danone-nál nagyon fontosnak tartjuk, hogy a lehető legtöbb az egészséges életvitelt támogató programban részt vegyünk,
– mondta el Fabrizio Sforza, a Danone Magyarország Kft. országos vezetője. – Az egészséges élethez egészséges táplálkozás kell, ehhez pedig ügyelnünk kell a Földünk »egészségére« is. Ez a vállalatunk új stratégiájának, az Egy életünk van és egy bolygónk programnak is a lényege. Hívószóként fogalmaztuk meg ezt minden partnerünk számára, akikkel közösen tehetünk a helyi népegészségügyi kihívások megoldásáért. Ezért volt számunkra fontos, hogy támogassuk Magyarország átfogó szűrőprogramját is.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top