Egészség

Méhen belül műtöttek meg egy magzatot

Az orvosok először abortuszt javasoltak az anyának, ám ő elutasította.

Először műtöttek meg egy magzatot az anyja méhében orvosok Angliában – derült ki a Tények riportjából. Az szenzáció számba menő orvosi beavatkozásra azért volt szükség, mert a terhesség 20. hetében gerincfejlődési problémákat tapasztaltak a magzatnál, s nem élte volna túl a születését sem. 

Az orvosok először abortuszt javasoltak az anyának, amit soron kívül elvégeztek volna az előrehaladott terhesség ellenére is, hiszen a magzat súlyos beteg volt, de a kismama elutasította. Így megpróbálkoztak a méhen belüli műtéttel a terhesség 27. hetében, sikeresen.

A kisfiú 33 hétre született, és szépen fejlődik. Orvosai szerint a lábai reagálnak az ingerekre, így nagy valószínűséggel képes lesz majd járni.

„Az orvosok szerint nem lehetne gyermekem, mégis sikerült teherbe esnem. De az első perctől kezdve veszélyeztetett terhes voltam. Szeretném, ha minél több anya tudná, mindig van egy másik megoldás, ez a műtét egy óriási lehetőség volt. Nem gondoltam, hogy ilyen messzire jutunk majd. Csodálatos, és a legjobb döntést hoztuk meg, amikor kiálltunk a gyermekünk mellett” – mondta el a 29 éves anya, Sherrie Sharp, aki ultrahangfelvételen követhette végig a műtétet.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top