Egészség

Szenvednek az autista gyerekek az iskola melletti építkezés zajától

Már egy éve folyik a munka Érden, több diák folyamatosan sír, és dührohamot kap a zajtól.

Orvosi rendelő és parkoló épül Érden, közvetlenül egy általános iskola mellett. Az intézménybe speciális igényű gyerekek járnak, többek között autisták, akik rendkívül érzékenyek a hangokra, ezért folyamatosan szenvednek az építkezés zajától – számolt be az RTL Klub Híradója.

Több diák folyamatosan sír, és dührohamot kap a zajtól. Az egyik szülő szerint a folyamatos fejlesztések ellenére romlott fia állapota. Az iskola egyik gyógypedagógusa azt mondta, mindennap a túlélésért küzdenek, a gyerekek fülvédővel járnak iskolába, ráadásul folyamatosan a munkálatokat figyelik az ablakból.

A munka már egy éve tart, az igazgató szerint nem tájékoztatták őket, meddig tart az építkezés. Azt sem ajánlották föl nekik, hogy átmenetileg másik épületbe költözzenek, ők pedig ezt nem tudják maguktól megoldani. Hiába keresték az önkormányzatot a szülők is, egyelőre nem találtak megoldást a problémára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top