Egészség

Csőposta, szállítórobotok és hibrid műtő is van Bécs új szuperkórházában

A nyolcszáz ágyas, teljesen digitalizált egészségügyi intézmény június 3-tól várja a betegeket.

Automatizált fűtés, hűtés, csőposta, szállítórobotok, digitális betegakták, hibrid műtő és az informatikai eszközökkel összekötött orvosi műszerek várják a betegeket az osztrák főváros legújabb kórházában, a Krankenhaus Nord – Klinik Floridsdorfban – írja közleményében Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Fotók: Eurocomm-PR

A kórház személyzete az elmúlt hónapokban közel negyven különböző ellátási területhez kapcsolódó témában tartott főpróbát: szimuláltak szülést, műtétet, ambuláns kardiológiai ellátást és teljes körű sürgősségi ellátást is. A Bécs XXI. kerületében, Floridsdorfban található intézmény 2019. június 3-tól fogadja a betegeket.

 

A nyolcszáz ágyas kórház osztályain évente várhatóan 46 ezer, az ambulanciákon pedig mintegy 250 ezer beteget látnak majd el. Az Európa legmodernebb kórházai közé tartozó intézményben kizárólag egy- és kétágyas betegszobák vannak, minden ágyhoz egy állítható magasságú monitor is tartozik internetcsatlakozással, rádióval, tévével és videójátékokkal. A gyógyítást háromezer orvosi műszer segíti, a kommunikációt pedig 900 wifi-router, amelyek nemcsak az orvosok, de a páciensek rendelkezésére is állnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top