Egészség

Szexsztrájkot hirdettek Amerika legszigorúbb abortusztörvénye ellen

Alyssa Milano színésznő arra szólított fel, hogy addig ne szexeljenek, amíg nem kapják vissza az önrendelkezésüket a testük felett.

Néhány napja életbe lépett az Egyesült Államok legszigorúbb abortusztörvénye Georgia államban. A szigorítás szerint tilos megszakítani a terhességet a magzat első szívdobbanása után.

A szívhangot általában 5-6 hetes magzati korban lehet először megfigyelni, amikor a nők nagy része nem is tudja, hogy terhes. Ráadásul az abortusztörvény nemi erőszak vagy vérfertőzés miatt bekövetkezett terhességnél is érvényes.

A törvény hatalmas felháborodást váltott ki Amerikában, nemrégiben pedig 50 hollywoodi színész – köztük Amy Schumer, Christina Applegate, Alec Baldwin és Sean Penn – nyílt levelet írt, melyben bojkottra szólítanak fel Georgia állam ellen, ahol rengeteg televíziós sorozatot és mozifilmet forgatnak – írja a Hvg.hu.

Most Alyssa Milano színésznő még tovább ment a tiltakozással: szexsztrájkot hirdetett a Twitterén. Arra szólítja fel a nőket, hogy hagyjanak fel a szexszel, amíg vissza nem kapják az önrendelkezésüket a testük fölött.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top