Egészség

Ki akarták szöktetni a rokont a zárt osztályról, megverték az ápolót

A szakápoló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Azt írja a 24.hu, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt az elsőrendű vádlottat 1 év 2 hónap végrehajtandó börtönre, míg társát 1 év – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte. A portál szerint az elkövetők jó másfél évvel ezelőtt jelentek meg a balassagyarmati Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet zárt Addiktológiai és Rehabilitációs Osztályán azért, hogy meglátogassák a zárt osztályon ápolt rokonukat. Nem voltak megelégedve a rokonukkal szemben alkalmazott orvosi ellátás minőségével, ezért úgy döntöttek, hogy elviszik a zárt osztályról.

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház új épületszárnya 2018. március 14-én / MTI Fotó: Komka Péter

Amikor a rokonok és a beteg az emeleti folyosó végén lévő ráccsal lezárt ajtóhoz értek, az osztályon szolgálatot teljesítő szakápoló megpróbálta megakadályozni, hogy a beteget orvosi engedély nélkül kivigyék. A két hozzátartozó erre megfogta a szakápoló kezeit, majd miután egyikük ráugrott, felfelé kezdték cibálni a lépcsőn. Az ápoló zúzódásos sérüléseket szenvedett. A bíróság ítélete nem jogerős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top