Egészség

Nem, hajszárítóval nem tudsz lefogyni!

Nemcsak értelmetlen ez a módszer, hanem veszélyes is.

A Brightside nevű oldalon jelent meg egy fogyókúrás tippeket tartalmazó cikk, mely többek között azt ajánlja a fogyni vágóknak, fújjanak hajszárítóval forró levegőt a hasukra, hogy „megszabaduljanak a szervezetben felgyülemlett felesleges folyadéktól”

Az írás továbbá a meleg borogatást is említi, mely szerintük „csökkenti egyes testrészek méreteit”. Illetve azt javasolják, hogy a borogatást hajszárítóval tartsuk melegen.

(iStock)

A hajszárítós módszerrel más fórumokon is találkozhatunk, többek között YouTube-videókban is, a szakemberek azonban felhívják a figyelmet arra, hogy az eljárás nemcsak hogy nem működik, de még veszélyes is.

„Nemcsak a végeredmény nem lesz kielégítő, de még az égés kockázata is fennáll. A bőr elfertőződhet, és felhólyagosodhat, ami szélsőséges esetben nekrózishoz, vagyis a bőrsejtek elhalásához vezethet” – magyarázta Christopher Inglefield plasztikai sebész.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top