Egészség

Literszám viszik a vizet a csodatévő nógrádi forrásból

„Szűzanyám, köszönöm, hogy látok”.

Húsvéthétfőn a TV2 híradójában a Nógrád megyei Hont település mellett lévő Tsitári forrásról számoltak be. Elhangzott, hogy sokan hisznek a kútbereki völgy Mária-kegyhelyénél feltörő víz gyógyító erejében, néhányan ugyanis csodás gyógyulásokról számolnak be, állítólag a víz (és az ima) még a vakság ellen is jó, de a súlyos májbetegséget is gyógyítja.

Apró hibája a beszámolónak, hogy a helyi papon és híveken kívül mást nem kérdeztek meg, így a tudomány álláspontja nem derült ki a riportból. Viszont volt, aki a Felvidékről érkezett, mert az interneten azt olvasta, hogy „csodatévő kút”.

Szűz Mária is megjelent

A legenda szerint a kápolna melletti forrás csodatévő vizétől már sokan meggyógyultak. A csitári búcsújáróhely történetét kutatók akadtak egy 1859-es feljegyzésre, melyben a község akkori plébánosa közölte a hírt, miszerint a Tsitárban, a malom közelében lévő forrásnál a Boldogságos Szűz Mária többször is megjelent, és csodálatos gyógyulások történtek. Hont községben 27 ilyen esetre emlékeznek. Forrás: nogradikum.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top