Egészség

Orvosával futotta le a maratont a rákbeteg férfi

Az onkológussal olyan szoros kapcsolatba kerültek a betegség miatt, mintha testvérek lennének.

Egy gyógyult rákbeteg férfi lefutotta a bostoni maratont azzal az emberrel, aki megmentette az életét: az orvosával.

Az Észak-Karolina államban élő Kirk Wilkersonnál 2016-ban diagnosztizáltak mielóma multiplexet, a csontrák egy fajtáját. Egy hónappal azután, hogy lefutotta élete első maratonját. Azóta eltelt három év, az 50 éves férfi most harmadjára teljesítette a 42 kilométeres távot.

A mielóma multiplexet nem lehet gyógyítani, de az onkológusa, Saad Usmani azt javasolta neki, vegyen részt egy kétéves klinikai tesztben. 2018 augusztusára Wilkerson eredményei olyan jók lettek, hogy abbahagyhatta a kezelést.

Őrület, hogy a betegség mennyire összehozott minket, pedig két nagyon különböző világból érkeztünk. Nekem ez azt jelenti, hogy a kedvesség, az alázat és a jóakarat nem ismer határokat

– mondta Wilkerson.

Tavaly az orvos és páciense egy jótékonyság túrán vettek részt a Mount Everestnél lévő alaptáborban, hogy egy mielómásokat támogató szervezetnek gyűjtsenek. Innen jött az ötlet, hogy ezt megtehetnék a maratonon is. Az onkológusnak ez volt az első maratonja.

(Yahoo Lifestyle)

(Nyitókép: Facebook/Kirk Wilkerson)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top