Egészség

Allergiás volt a fogkrémre, meghalt a 11 éves kislány

A súlyosan laktózérzékeny gyerek végzetes allergiás reakcióját a receptre felírt fogpasztában lévő tejfehérje váltotta ki.

Meghalt egy 11 éves kaliforniai kislány, miután a receptre felírt fogkrém súlyos allergiás rohamot váltott ki nála – írja a Yahoo Lifetsytle. Denis Saldate laktózérzékeny volt – a halálos rohamot a fogpasztában lévő tejfehérje okozta.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Édesanyja, Monique Altamirano azt mondja, nagyon odafigyeltek arra, hogy a megfelelő ételeket adják a kislánynak, de azt álmában sem gondolta volna, hogy tej lehet a fogkrémben. „Eszembe sem jutott, hogy megnézzem az összetevőket – mondta az Allergic Livingnek. – Nagyon örült, hogy különleges fogkrémet kapott. Hiába nyugtatgatnak az ismerőseim, úgy érzem, cserbenhagytam őt.”

Denise április 4-én este próbálta ki az új fogkrémet. A fürdőszobában 15 éves nővére is vele volt, aki elmondta, hogy  fogmosás után a kislány azonnal sírni kezdett, és az anyjához szaladt. „Azt mondta: »Azt hiszem, allergiás vagyok a fogkrémre«; az ajkai már elkékültek – mondta az anya. – Felvettem, és az ágyamra fektettem. Aztán beszaladtam a nappaliba, odakiáltottam a másik lányomnak, hogy »Hívd a 911-et!«, és felkaptam az EpiPent.”

Sajnos sem az allergiainjekció, sem az asztmainhaláló nem használt, Denise állapota pillanatról pillanatra romlott. „Azt mondta, »Anya, nem kapok levegőt«, mire én, »Dehogynem, drágám, csak próbáld meg…«” – idézte fel a borzalmas estét Monique.

Amikor a mentők megérkeztek, éppen újraélesztette a lányát. A kis Denise-t azonnal kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét. „Ő volt az én napsugaram, életem fénye” – mondta elvesztett lányáról az édesanya. Monique arra figyelmeztette a hasonló problémákkal küzdő gyerekek szüleit, ne kövessék el azt a hibát, amit ő. „Olvassanak el mindent. Ne lustuljanak el csak azért, mert pár évet lehúztak komolyabb probléma nélkül!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top