Egészség

A rendelőben fertőzhetett egy kanyarós beteg, házhoz mentek oltani Vas megyében

Mindenki megkapta a védőoltást, aki érintkezett valamelyik kanyarós beteggel a háziorvosi rendelőben.

A múlt héten kanyarógyanú miatt látogatási tilalmat rendeltek el a szombathelyi Markusovszky kórház infektológiai osztályán. Mint arról beszámoltunk, egy Kahahsztánban dolgozó férfinál mutatták ki a fertőzést, és hiába oltottak be mindenkit, aki érintkezett vele, egy betegszállító is elkaphatta a kórt.

A Blikk most arról ír, hogy egy másik Vas megyei településen szintén megjelent egy fertőzött. Hogy megakadályozzák a kanyaró terjedését, mindenkit beoltottak, aki a váróteremben találkozhatott vele.

Meglepődtem, amikor azzal kopogtattak az ajtómon, hogy megelőzés céljából, egy kanyarógyanús beteg miatt, védőoltást kell kapnom. Mint kiderült, akkor voltam a háziorvosi rendelőben, amikor ő is

– mondta a lapnak az egyik beteg.

Azt tanácsolták neki, ha lázas lesz, vagy kiütéseket vesz észre a testén, azonnal forduljon orvoshoz. Ugyanakkor megnyugtatták: nem eshet komolyabb baja.

A Vas Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya közölte: összesen 63 embernek adtak be védőoltást. Ők kapcsolatban állhattak valamelyik beteggel, és nem tudták megnyugtatóan igazolni, hogy be vannak oltva kanyaró ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top