Egészség

Az anyuka édesnek tartotta, de kiderült, hogy kisbabája halálos rendellenességben szenved

Farrah Roth nagyon cukinak gondolta, hogy a huszonhét hetes magzatáról készült ultrahangfelvételen kisfia kilöki a nyelvét. Az anyuka álmában sem gondolta volna, mivel áll szemben!

Baker Rothot császármetszéssel segítették a világra Oklahomában, ekkor derült ki, hogy a korábban aranyosnak hitt ultrahangfotó szörnyű rendellenességről, a ritka Beckwith–Wiedemann-szindrómáról árulkodott. Az újszülött nyelve kétszer akkora volt, mint kellett volna lennie, így nem tudott szopni, és a légzés is nehezére esett. Ráadásul nemcsak a nyelve deformálódott, belei, a veséje és a mája is a hasán kívül kezdtek el nőni, és egy nagyon ritka daganatot is megállapítottak nála, amire öt hónapon át kapott kemoterápiás kezelést – írja a Bors.

„Mindig is nagyon édesnek tartottam, ahogyan kinyújtja a nyelvét. Büszkén mutogattam mindenkinek az ultrahangfelvételt. Csak akkor döbbentünk rá, hogy hatalmas a baj, amikor megszületett” – mondta az anya.

Szerencsére a családnak sikerült egy specialistát találnia, aki megműtötte a most 19 hónapos kisfiú hatalmas nyelvét, így minden jóra fordult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top