Egészség

Pengébe tenyerelt a homokozóban egy 15 hónapos kisfiú

Szerencsére a kisfiúnak nem lett komolyabb baja.

Pengébe tenyerelt egy 15 hónapos kisfiú Szegeden, a vértói tízemeleteseknél található játszótér homokozójában – írja a Délmagyar. Édesanyja elmondása szerint a gyerek sebét sikerült házilag ellátni, bejelentést nem tettek, és látletet sem vetettek, mivel azonban eközben egy helyi kutyás fórumban az az információ jelent meg, hogy a környéken több helyen találtak állatoknak kihelyezett csapdákat, és az információ továbbjutott egy szegedi szülői Facebook-csoportba is, híre ment, hogy a Vértó környékén jobb, ha mindenki vigyáz a gyerekére és a kutyájára is.

A posztokban pengékről, horgokról, méregről is írtak, és egy rejtélyes csapdaállítót sejtettek az ügy hátterében, az információk alapján indult rendőrségi vizsgálat azonban arra az eredményre jutott, hogy a híreszteléseknek nincs valóságalapjuk, a titokzatos személy nem létezik: bár erre sincs mentség, valószínűleg azt az egy pengét dobta valaki valamiért a homokozóba, amibe a balszerencsés kisfiú beletenyerelt. A hatóság arra kérte a közösségi média felhasználóit, hogy felelősséggel éljenek a felület adta lehetőségekkel, egyúttal figyelmeztetett, hogy ha valaki szabálysértésről vagy bűncselekményről értesül, azonnal jelentse a 112-es telefonszámon.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Profimedia / Alamy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top