Egészség

„Közeleg az eltűnése évfordulója, ilyenkor a legnehezebb” – mondja az eltűnt férfi bátyja

Képtelen elfogadni a család, hogy három év óta nyoma veszett Mile Imrének, és hogy semmi hír róla. Közleménye szerint a rendőrség most is keresi a hatvanéves férfit.

Viszonylag terjedelmes írást közölt a Blikk egy három évvel ezelőtt, egyenesen a karcagi kórház pszichiátriai osztályáról eltűnt férfi rokonairól. Mile Imre bátyja, a 66 éves Sándor a lapnak elmondta, hogy soha nem fog belenyugodni abba, hogy nála hat évvel fiatalabb öccse rejtélyes eltűnésével kapcsolatban nincsenek konkrét válaszok még ennyi idő után sem. „Közeleg az eltűnése évfordulója, ilyenkor a legnehezebb. Mi pedig azt sem tudjuk, él-e még egyáltalán – mondja a férfi, aki elkeseredésében már az orvosi kamarától az ombudsmanig mindenkit megkeresett, remélve, valahol segítőkre talál. – Mindenhol falakba ütköztem. A kórházat hiába hívjuk fel telefonon a kérdéseinkkel, a dolgozók bontják a vonalat. Mások meg csak legyintenek, hogy régen volt már, hogy eltűnt Imre.”

A karcagi Kátai Gábor Kórház, innen tűnt el Mile Imre. / MTI Fotó: Mészáros János

A Blikk megjegyzi, hogy Mile Imre 2016. április 9-én tűnt el a Szolnok megyei Karcag Kátai Gábor Kórházából. Koponyatöréssel és belső vérzéssel szállították kórházba, miután a biciklijével balesetet szenvedett. Mivel korábban italozás miatt már került kórházba, ezért a baleset után súlyos alkoholistaként kezelték, így a pszichiátriai osztályra vitték. „Azt vártuk, hogy hazajöjjön. A szobáját is előkészítettük, már a betegszállító autó is meg volt rendelve, ám egyszer csak nyoma veszett. Reméltük, hogy a kamerafelvétel majd megmutatja, hogyan sétált ki bepelenkázva, egy szál trikóban az osztályról, de állítólag az aznapi felvételek nincsenek meg, zárójelentést pedig azóta sem kaptunk” – mondta a báty. A lapnak a testvérek édesanyja is nyilatkozott, a 83 éves Ilonka néni elmondta, képtelen beletörődni abba, hogy talán már soha többé nem látja a fiát. Asztalán gyermeke képei vannak, néha zokogva nézi őket. 

A Blikk megkereste a rendőrséget, elmondásuk szerint „a rendelkezésre álló minden eszközt felhasználva keresik az eltűnt személyt, és folyamatosan figyelik az ismeretlen holttesteket, a kórházak nyilvántartásait, valamint ellenőrzik a férfi korábbi, ismert tartózkodási helyeit” – közölte Plásztán-Kopcsa Kamilla, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, és hozzátette, hogy aki Mile Imre tartózkodási helyéről információval rendelkezik, tegyen bejelentést a rendőrségnél. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top