Egészség

Autizmustól féltik kutyáikat az oltásellenes gazdik

Az oltásellenes gazdik hasonló okokra hivatkoznak, mint az oltásellenes szülők...

A kutyatulajdonosok között is terjed az oltásellenesség. A gazdik azért nem hajlandók beoltatni kedvenceiket a súlyos, sok esetben halálos betegségek ellen, mert attól tartanak, hogy az eb autista (!) lesz. Vagyis a hivatkozási alap hasonló, mint sok oltásellenes szülőnél.

„Egyre aggasztóbb az, hogy hány ember hoz döntéseket a YouTube és a Google segítségével, nem pedig a szakértői vélemények vagy mérvadó tudományos folyóiratok alapján” – mondta dr. Sam Kovac ausztrál állatorvos. A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy az állatok a tudomány jelenlegi állása szerint nem is lehetnek autisták.

(iStock)

Kovac doktor szerint azok a gazdik, akik nem oltatják be kedvenceiket a súlyos betegségek ellen, nem érdemlik meg, hogy állatot tartsanak.

A gazdik körében tapasztalható oltásellenesség a szakember szerint a holisztikus állatorvosi szolgáltatók elterjedésével is összefügg.

„A vakcinára nincs holisztikus alternatíva. Nem csupán a saját kisállatukat ítélik szörnyű halálra, de a felelőtlenségükkel a közösséget is veszélyeztetik.”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top