Egészség

Kitiltották a beoltatlan gyerekeket az iskolákból és a közterekről egy New York-i megyében

A kanyarójárvány és a makacs oltásellenesek miatt volt szükség az intézkedésre.

Kitiltották a közterekről a beoltatlan gyerekeket a New York állambeli Rockland megyében. Az intézkedésre a kanyarójárvány miatt van szükség, amely legalábbis részben az oltásellenes szülők ellenszegülése miatt ölthetett ilyen jelentős mértéket – írja a Washington Post.

A megyei hatóságok kedden hirdették ki a szükségállapotot, a tiltás 30 napig érvényes, illetve addig, amíg az érintett gyerekek megkapják a szükséges védőoltásokat. A beoltatlan gyerekeket minden közterületről kitiltották, így az iskolákból, üzletekből, templomokból is.

A hatóságok elvárják a szülőktől, hogy az intézkedés hatására beoltassák a gyereküket. Azokat a szülőket azonban, akik ezt nem teszik meg, és a tilalmat sem tartják be, 500 dolláros bírsággal és 6 hónap börtönnel is büntethetik. Az intézkedés egyedül azokra a gyerekekre nem vonatkozik, akiket egészségi állapotuk miatt igazolhatóan nem lehet beoltatni.

Kiemelt képünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top