Egészség

Ez a négy kislány együtt győzte le a rákot – most újra találkoztak egy fotó kedvéért

Chloe, Ava, Lauren és McKinley egy floridai kórház onkológiai osztályán találkozott először, három éve. Azóta rengeteg dolog történt velük, ám ami talán a legfontosabb: legyőzték a rákot. Méghozzá együtt.

Három éve annak, hogy Chloe, Ava, Lauren és McKinley először összetalálkoztak a floridai Johns Hopkins Gyerekkórház onkológiai osztályán. A négy kislány és velük együtt szüleik alig valamivel korábban négy ijesztő diagnózist kapott: mindannyian daganatos megbetegedéssel küszködtek. A betegségük hozta össze őket, ám azóta rájöttek, ennél jóval több közös van bennük.

ráktúlélők gyógykezelés kislányok

Kép forrása: Johns Hopkins All Children’s Hospital

 „Amikor az első közös képük készült, még mindannyian kezelés alatt álltak” – nyilatkozta a Fox13 újságírójának Alyssa Luciano, Ava édesanyja, aki bevallotta, mindig elérzékenyül, ha arra gondol, milyen nagy utat tettek meg a lányok az első közös fotójuk óta. Alyssa beszélt arról is, hogy a négy kislány közül hárman – Ava, Lauren és McKinley – gyerekkori leukémiában szenvedtek, míg a negyediknek, Chloénak a tüdőrák egy ritka, kifejezetten gyerekeket érintő formáját kellett legyőznie.

ráktúlélők gyógykezelés kislányok

Kép forrása: Johns Hopkins All Children’s Hospital

Szerencsére mostanra mind a négy kislány túl van a gyógykezelésen, sőt, ami még ennél is jobb hír, hogy mind a négyen remisszióban vannak: a testükben nincsen semmi olyan, ami daganat jelenlétére utalna. „Amikor az onkológiára kerültek, négy riadt, beteg gyerkőc voltak, akik végül egymás társaságában találtak nyugalmat” – mondja az anya, akinek az elmúlt években erőt adott a tudat, hogy kislánya nem egyedül csinálja végig ezt a küzdelmet.

ráktúlélők gyógykezelés kislányok

Kép forrása: Johns Hopkins All Children’s Hospital

Az első közös kép óta három készült a lányokról, a mostani alkalom pedig azért igazán különleges, mert Lauren számára most ért véget a kezelés, az orvosok most nyilvánították őt gyógyultnak. „Egészen biztos vagyok benne, hogy egy év múlva újra összejönnek majd, hogy újabb közös képet készíthessünk róluk annak örömére, hogy immár mind a négyen maguk mögött tudhatják a betegségüket.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top