Egészség

3 természetes gyógymód a visszatérő bélpanaszokra

Az irritábilis bélszindróma sokkal több ember életét, mindennapjait keseríti meg, mintsem azt sejtenénk. Hasi fájdalmak, puffadás, hasmenés vagy éppen székrekedés. De van 3 módszer, mellékhatások nélkül, ami megoldást jelenthet.

Az irritábilis bélszindróma egy tünetegyüttes neve, nagyon nehéz behatárolni, pontosan az egymástól gyakran eltérő tünetek miatt. Ha azonban a szervi elváltozás kizárható, és önmegfigyelés alapján főleg stressz hatására reagál kellemetlen tünetekkel a szervezet, gyaníthatóan irritábilis bélszindrómáról lesz szó.

Autogén tréning

Már nagyjából 100 éve ismert ez a terápiás módszer, alkalmazzák a sport világában és a pánikbetegség kezelésnél is. Ellazult, relaxált állapotban magunk elé képzeljük testünk minden szervét és minden részét. Az egyes testrészeknél pozitív, megerősítő üzeneteket küldünk saját magunknak, elképzelve az adott szervünket egészségesnek és tökéletesen működő állapotban. Gyakoroljuk folyamatos rendszerességgel, legalább napi két alkalommal.

Akupunktúra

Az akupunktúra az ősi, tradicionális kínai orvoslás része. A lényeg a testünkben keringő életenergia, a csi útjainak szabaddá tétele. A láthatatlan meridiánokban futó csi bizonyos blokkok fennállása esetén akadályokba ütközhet. Ezeket a blokkokat oldják fel az akupuntúrás tűk beszúrásával. Sikeresen alkalmazzák gyomor- és bélbetegségek esetén is.

Akupresszúra

Aki irtózik az akupunktúrás tűnek még a látványától is, nyugodtan fordulhat az akupresszúra szintén kínai tudományához. A testünket behálózó energiarendszer bizonyos pontjainak ujjal történő nyomását jelenti. Ezeket a pontokat masszírozva, nyomkodva javítja az energiaáramlást. Érdemes szakemberhez fordulni, hiszen több mint 5000 akupresszúrás pont közül nehéz (persze nem lehetetlen) pontosan megtalálni, hogy melyiknek a nyomkodása segít a bélproblémákon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top