nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Véradás a belépő egy körúti koncertre

Véradás a belépő egy körúti koncertre

Újabb kocsmavéradással készül a Magyar Vöröskereszt.
Avatar
Sipos Márta
f Ajánlom

A nagy sikerű decemberi kocsmavéradás után ismét egy nagykörúti bárban találkozhatnak a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal az önkéntesek. Az egész napos véradás azonban egy rendhagyó koncerttel végződik, amelyet kizárólag az aznapi véradók kapnak ajándékba.

A véradáson elsősorban az AK26 rajongótáborát szólítjuk meg, így ismét bevonhatunk a véradásba egy fiatal közönséget. A decemberi kocsmavéradás sikere buzdított minket arra, hogy folytassuk, amit akkor elkezdtünk, ráadásul olyan különleges és népszerű csapattal, mint az AK26, akik lelkes segítőként álltak a projekt mellé

– mondta el Sallai György, az esemény egyik szervezője.

A rendezvényre március 13-án indul a regisztráció, méghozzá ezen a linken. Az eseményen 70 véradó vehet majd részt, de a nagy érdeklődésre tekintettel a szervezők várólistát is készítenek. A helyszín a FriendsOFF bár, ahol 11 órától 18 óráig tart a véradás, 19 órától pedig mindenkit visszavárnak a rendhagyó koncertre.

Magyarországon naponta 1600-1800 véradóra van szükség a folyamatos, biztonságos betegellátáshoz. Az éves donorbázis 270 000 véradót számlál, akik évente egyszer vagy többször adnak vért. Tévhit, hogy a ritkább vércsoportokra gyakrabban van szükség; minden vércsoport ugyanolyan fontos, hiszen a vércsoportok megoszlása a levett vér, illetve a felhasznált vér tekintetében azonos. Kevesen tudják, hogy egyetlen véradással három betegen segíthet egy önkéntes

– mondta el Szakács Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének megyei véradásszervező koordinátora.

Bővebb információért kattints erre a linkre!

Magyar Vöröskereszt

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon