Egészség

A repülőgép mosdójában volt kénytelen utazni a dióallergiás nő

Hiába levelezte le előre a légitársasággal, hogy nem fognak dióféléket felszolgálni a repülőgépen.

A brit Laura Merry a hónap elején Ausztráliába utazott a testvérét meglátogatni. A kontinensre a British Airways gépével repült, ám ezután át kellett még szállnia a Qantas légitársaság Melbourne-be tartó járatára, egy nagyjából 1 órás útra. A 25 éves tanárnő allergiás a diófélékre, és már hónapokkal korábban, amikor lefoglalta a repülőjegyét, lelevelezte mindkét légitársasággal, hogy nem fognak dióféléket felszolgálni az úton. A British Airways tartotta is magát ehhez.

A Qantas gépén azonban, amikor felszállás előtt szólt a vezető utaskísérőnek az allergiájáról, az közölte vele, hogy nem kapott értesítést róla, és már egyébként is késő van a kérésekhez. Az utasokat sem volt hajlandó tájékoztatni a helyzetről, arról viszont informálta őket, hogy mandulát fognak felszolgálni a fedélzeten.

Laura Merry (Twitter)

A mandula egyébként nem képezte az utasoknak járó menü részét, amiért fizettek, csupán kiegészítő nassolnivalóként kínálták. Vagyis nem lett volna feltétlenül muszáj felszolgálniuk.

A vezető légi kísérő felhívott egy reptéri vezetőt, majd mindketten azt tanácsolták Laurának, hogy ne szálljon fel a gépre, a nő számára azonban ez nem volt opció, így végül egy maszkot adtak neki – az azonban nem védte volna meg, ha dióféléket fogyasztanak körülötte a zárt térben. Attól tartva, hogy allergiás rohamot kap, Laura végül a repülőgép mosdójában utazott.

A Qantas a sajtó érdeklődésre úgy nyilatkozott, lépéseket tesznek annak érdekében, hogy az allergiában szenvedő utasok számára csökkentsék a kockázatokat, de mivel sokféle allergia van, nem lehetséges mindenki igényeit kielégíteni. Más közlekedési eszközökhöz hasonlóan pedig nem képesek garantálni a dióféléktől teljes mértékben mentes környezetet.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top