Egészség

Az intim higiénia legfontosabb alapszabályai

Az intim higiéniára a napi tisztálkodás mellett külön gondot kell fordítani. A nők majdnem 70%-át érinti valamilyen intim fertőzés, aminek a hátterében gyakran a nem megfelelő intim higiénia áll.

A hüvelyflóra természetes egyensúlyának felborulása eredményezhet kellemetlen tünetekkel járó fertőzéseket. A hüvelyben található jótékony hatású baktériumok savas közeget tartanak fenn, mely véd a kórokozókkal szemben. Ezért ha nincs különösebb indoka, nem kell külön hüvelyirrigálást csinálni napi szinten.

Intim testrészek tisztán tartása

Ahhoz, hogy odalent minden a lehető legnagyobb rendben menjen, nem árt betartani pár alapszabályt ami a higiéniát illeti:

  • A mindennapi mosakodás fontos, de nem vigyük túlzásba. Napi egy mosdás elegendő, ennél több már felboríthatja az intim részek pH-ját.
  • Fürdés és tisztálkodás után használjunk törölközőt, lehetőleg természetes alapanyagút, hiszen a gombák szaporodásának a meleg helyek kedveznek.
  • Nyilvános WC ülőkéjére soha ne üljünk le.
  • Érdemes kerülni a tanga állandó viselését.
  • Tampont gyakran cseréljünk, csakúgy, mint nyáron a vizes fürdőruhát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top