Egészség

Halála után is életeket ment a hős tűzoltó, aki felajánlotta a szerveit – videó

Vigyázzállásban búcsúztak tőle a kórházban.

Vigyázzállásban, néma csendben tisztelegtek a kórházban az orvosok, a nővérek, a barátok és a családtagok egy Cody Mooney nevű amerikai tűzoltó előtt, akit tragikusan fiatalon, 31 évesen ragadott el a halál. Mooney-t jóindulatú agydaganattal kezelték, ám két héttel ezelőtti műtétje után nem várt komplikációk léptek fel nála, ami miatt végül életét vesztette. A fiatal, ötgyerekes édesapa azonban még a halála után is folytatja az életmentést, ugyanis felajánlotta a szerveit transzplantációra szoruló betegeknek – írja a Yahoo.

A vasárnapi érzelmes búcsúztatásról a coloradói South Metro tűzoltóság egy videót is megosztott a Twitteren. A felvételt vasárnap óta több ezren látták.

A búcsúztatók között volt Mooney állapotos felesége is, aki jelenleg ötödik közös gyermeküket várja. A South Metro közleményben tett ígéretet rá, hogy mindent megtesznek, hogy Mooney családja semmiben se szenvedjen hiányt. A tűzoltó egykori barátai azonnal gyűjtésbe kezdtek a GoFundMe nevű közösségi finanszírozási oldalon. Ahol alig három nap alatt már több mint 162 ezer dollár (~45 millió forint) gyűlt össze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top