Egészség

Ötezren jelentkeztek donornak egy rákos kisfiú miatt

Pár hónapon belül meg kell találni számára a megfelelő őssejtdonort.

Mintegy ötezer ember jelentkezett donornak egy rákos beteg brit kisfiú szüleinek reménnyel teli felhívására.  Az ötéves Oscarnak sürgősen megfelelő őssejtdonorra van szüksége, hogy egy ritka és agresszív rákfajtával felvegye a küzdelmet.

Az egészre úgy derült fény, hogy Oscar szülei észrevették, hogy a fiúnak jó néhány zúzódása van. Amikor elvitték az orvoshoz, a vizsgálatokon beigazolódott a T-sejtes akut limfóma.  Ekkor kezdődött meg a verseny az időért. Az egészségügyi szakemberek szerint Oscarnak legkésőbb pár hónapon belül meg kell kapnia a szükséges segítséget. A felhívásra reagálva több mint 4800 ember jelent meg  Worcesterben, annak reményében, hogy egyikük talán az Oscar számára megfelelő donor lehet.

Oscar tanára, Sarah Keating elmondta:„Húsz éve tanítok, de soha nem volt olyan tanítványom, akinek ilyesmin kellett keresztül mennie. Hallani olyan gyerekekről, akik rákban szenvednek, és mi azt mondjuk, ez borzasztó, de továbblépünk. Ebben az esetben viszont nem lépünk tovább, hanem harcolni fogunk vele a betegség ellen.

A potenciális donorok felkutatásában segítő jótékonysági szervezet úgy nyilatkozott, hogy eddigi munkásságuk alatt sosem érkezett még ennyi donorjelölt a felhívásra, amely Kéz a kézben Oscarért néven vált ismertté.

Oscar édesanyja, Olivia is nyilatkozott:  „Úgy éreztük, nem látjuk a fényt az alagút végén, de amikor Oscar pimasz mosolyát, bátorságát és elszántságát néztük, összeszedtük minden erőnket. Onnantól kezdve a félelem és a zűrzavar még erősebb családdá kovácsolt bennünket, mert Oscar bátorsága emlékeztetett rá, hogyan harcoljunk újból. Ő egy kedves, imádni való, energikus ötéves kisfiú, aki megérdemli a teljes életet.

(Via: Ladbible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top