Egészség

Két emeletet tévedett, amikor megadta a címét, alig találták meg a mentők

A legjobbakkal is előfordul.

Tanulságos történetet osztott meg Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. A bejegyzés szerint egy 35 év körüli férfi kihívta a mentőket, amikor egy rossz mozdulat után mozdulni sem bírt. A mentők hamar kiértek a helyszínre, és a férfi által megadott kóddal hamar be is jutottak az épületbe.

Ekkor még nem sejtették, hogy csak 25 perc múlva találkozhatnak a betegükkel.

Történt ugyanis, hogy amikor a mentők felértek a megadott emeletre, senki sem várta ott őket, és még hasonló név sem szerepelt a csengőkön. Ekkor felhívták a mentésirányítót, aki azonnal visszahívta a bejelentőt. A férfi ragaszkodott hozzá, hogy jó címet adott meg, majd nagy nehezen kibicegett a folyosóra. Mivel nem látta a mentőket, még mérgesen számon is kérte a mentésirányítót, hogy miért szórakozik vele. Ő azonban egy jól irányzott kérdéssel, rutinosan kezelte a helyzetet.

Mit lát kiírva a liftnél, hányadik emeleten van?

 – kérdezte, és rögtön ki is derült, hogy a beteg két teljes emeletet tévedett saját lakcíme megadásakor.

A félreértés tisztázása után a mentők gyorsan ellátták, majd kórházba szállították a férfit, aki maga sem értette, hogyan tévedhetett ekkorát.

Országos Mentőszolgálat/Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top