Egészség

Megalázták a reptéren a kerekesszékes lányt

A 28 éves lány heti 3-szor repül, hogy különböző helyeken tartson motivációs beszédeket, de most találkozott először ilyen bánásmóddal.

Amberley Snyder 3 éves korában kezdett lovagolni, de 2010-ben egy autóbaleset miatt deréktól lefelé teljesen lebénult. A 28 éves lány azonban nem adta fel a hobbiját: a baleset után alig 4 hónappal már ismét lóháton ült. Amberley kerekesszékkel közlekedik, de a rodeózás továbbra is az élete része maradt. 

Nem csoda, hogy azóta igazi ikonná vált: tavaly például 150 helyen tartott motivációs előadásokat arról, hogy ne adjuk fel az álmunkat semmilyen körülmények között. A rodeós lány tehát gyakorlott utazó, épp ezért lepte meg az a bánásmód, amiben legutóbb részesült, mikor az United Airlines egy gépére akart felszállni.

Az egyik légiutas-kísérő nem engedte, hogy a lány egymaga szálljon be a gépbe, ragaszkodott hozzá, hogy átüljön az erre kialakított tolószékbe és segítséget vegyen igénybe. Amberley viszont mindig maga intézi a beszállást, ezért felháborította, hogy képtelennek nézik rá. „Nem az zavar, hogy elfogadjam a segítséget, hanem az, hogy fogyatékosként bánnak velem, holott csak járásképtelen vagyok” – kommentálta az esetet Facebook-posztjában a lány, akinek az életéről már egy film is forog a Netflix gyártásában.

yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top