Egészség

Megható: 11 éves kislány teljesíti a lakók kívánságait az idősek otthonában

Ő is meglepődött, mennyire hétköznapi dolgokra vágynak az idősek.

Különleges segítséget kaptak az arkansasi idősotthonok lakói. Egy 11 éves lány, Ruby Kate teljesíti a kívánságaikat. Édesanyja, Amanda a környéken több idősek otthonában dolgozik ápolóként. Egyszer Ruby is elkísérte, és végigkérdezte a lakókat: ha lenne három kívánságuk, mit kérnének.

A kislánynak nem volt különösebb célja a kérdezősködéssel, egyszerűen csak kíváncsi volt, de nagyon meglepődött a válaszokon. Arra számított, hogy pénzt, házat, méregdrága sportkocsit kérnek majd az idősek.

Ehelyett teljesen hétköznapi dolgokra vágytak: villanyborotvára, új cipőre, bécsi virslire. Valami miatt egyébként bécsi virslit nagyon sokan kértek.

Ekkor döntötte el Ruby, hogy tennie kell valamit. Elindított egy közösségi adománygyűjtő kampányt Három kívánság Ruby lakóinak néven. A költségek minimálisak ahhoz képest, mennyi örömet szerez egy-egy apró ajándékkal az időseknek.

Ruby azóta is folyamatosan járja a szobákat a jegyzetfüzetével, hogy megkérdezze, kinek mi a kívánsága. A kislány azt mondja, nagyon felemelő érzés segíteni másokon.

(CBS News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top